Erzurum'da olaylar çıktı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 22.02.2015 17:36:00
Erzurum’da düzenlenen protesto yürüyüşünün ardından olaylar çıktı.Vali, sağduyu çağrısı yaptı.
Erzurum'da olaylar çıktı

RADARHABER / ERZURUM 
İzmir'de, Ege Üniversitesi’nde öldürülen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Erzurum’da düzenlenen protesto yürüyüşünün ardından olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesinden Mahallebaşı semtine doğru yürüyüş yapıldı. Burada örgüt yanlısı grup ile kavga çıktı. Olayın ardından bölgede polis geniş güvenlik önlemi aldı. Olaylarda 10 kişinin yaralandığı iddia edildi. Polise taş atan örgüt yanlıları, sokak aralarına dağıldı. Mahallebaşı’na yürüyen ülkücülerle, örgüt yanlısı grup, karşı karşıya geldi. 
 
ÜLKÜCÜLER İNTİKAM YEMİNİ ETTİ
Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun gıyabi cenaze namazını kılmak isteyen ülkücüler Cumhuriyet Caddesi’nde toplanarak, slogan attı. Atatürk Üniversitesi Kampusu önüne kadar ‘Fıratlar ölmez vatan bölünmez’, ‘Dişe diş kanan kan intikam intikam’, ‘MHP burada Apo’cular nerede?’ sloganlarıyla yürüyen grup, daha sonra gıyabi cenaze namazı için Lalapaşa Camii’ne yürüdü. Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazına katılan grup, namaz sonrası dağılmayarak Yakutiye ilçesindeki Mahallebaşı semtine ilerlemeye başladı.Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube ekiplerinin geçiş noktalarında önlem almasına rağmen ara sokaklardan Mahallebaşı’na giden Ülkücüler ile örgüt yanlısı kişiler arasında arbede yaşandı. Sopalarla birbirine saldıran iki grup arasındaki kavgayı, araya giren çevik kuvvet ayırdı. Mahallebaşı’nda bir esnafın işyerinde yaralandığı haberi üzerine gerginlik yeniden tırmandı.
 
 
LASTİK YAKTILAR
Polis, Mahallebaşı’nda iki grup arasında adeta etten duvar örerken örgüt yanlıları, ellerinde sopalarla yolu trafiğe kapatıp, lastik yakarak beklemeye başladı.  Polisi taş yağmuruna tutan grup, yaralanan arkadaşları için Vali’nin olay yerine gelmesini istedi. Bölgeye gelen HDP’li yöneticiler, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Bölgede tedbir için bekleyen TOMA’lar yakılan lastikleri su sıkarak söndürdü. Bölgede uzun süre devam eden gerginlik sebebiyle birçok işyeri zarar gördü, esnaf işyerlerini kapattı.
 
 
VALİ TWİTTTER'DEN 'SAĞDUYU' ÇAĞRISI YAPTI
Olaylar devam ederken Vali Ahmet Altıparmak, sosyal paylaşım sitesinden mesaj attı. Twitter hesabından olaylarla 3 kişinin yaralandığını duyuran Altıparmak, “Bu ve benzeri kargaşayı çok yaşadık. Kimseye bir faydası yok ve de kazananı da yok. Kaybedeni ise hepimiz. Yani bu millet! Bu ülke!” mesajıyla tarafları sağduyulu olmaya çağırdı.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler