Erzurum'da Semazenli Demokrasi Nöbeti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 29.07.2016 10:00:00
Erzurum’daki demokrasi nöbetleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.
Erzurum'da Semazenli Demokrasi Nöbeti

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’daki demokrasi nöbetleri vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Yakutiye Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 14. gününde, ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez, kahramanlık şiirlerini Erzurumlularla birlikte seslendirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, halka hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişiminde milletimizin dik duruşunun takdire şayan olduğunu bildirdi. Başkan Sekmen, “Şayet 15 Temmuz akşamı satılmış hain ajanların kalkıştığı darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbirimiz burada yoktuk. Milletin başına çörekleneceklerdi, bir daha gitmemek üzere katliamlar, baskılar, şantajlar, yağmalar yapacaklardı. Allah’a hamd-ü senalar olsun ki, sizlerin, 81 vilayetimizdeki aziz milletimizin feraseti ve cesareti, hiç düşünemedikleri ferasetiniz ve cesaretiniz, o satılmış hain uşaklara bu fırsatı vermedi” dedi. 
 

"DADAŞ KOMUTANLAR DESTAN YAZDI"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Paşa ve Emir Subayı’na Türkiye’nin şükran ve minnet duyduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da aziz milletimiz; milli iradeye, demokrasiye ve Başkomutanına sahip çıktı. Millet, vatan toprağı için Hakk’a yürüdü. Onun için 250 civarı vatandaşımız Hakk’a yürüdü. Allah mekânlarını cennet etsin. 2 bine yakın vatandaşımız gazi oldu. ‘Ben canımı, kanımı feda edeyim yeter ki vatanıma, milletime, devletime, bayrağıma, ezanıma kimse dokunmasın’ diyerek şehit ve gazi oldular. Yine Erzurum toprağında yetişmiş bir cesur komutan, Özel Kuvvetler Komutanı Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız baktı ki, hainler, satılmış uşaklar darbe girişiminde bulunuyor, Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'i arıyor. 'Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür! Bunun sonunda şahadet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helal et' diyor. Ömer Başçavuş da, 'Baş üstüne komutanım, hakkım helal olsun. Siz de helal edin' diyor ve Özel Kuvvetleri ele geçirmek isteyen asker elbisesi giymiş satılmış cuntacı haini silahını çekerek anlının ortasından vuruyor. Daha sonra bu kahraman öz ve öz vatan evladı askerimizi şehit ediyorlar. Vatanı, milleti, devleti, bayrağı, ezanı için verilen görevi cesurca yerine getiren Erzurumlu Zekai Paşamız Koruma Astsubayı Ömer Halisdemir şehidimize bu aziz milletin hakkı helal olsun, mekânı cennet-i ala olsun. Sen de hakkını helal et kahraman şehidim… Daha sonra Erzurumlu Zekai Aksakallı Paşamız gelerek Özel Kuvvetlerin başına geçiyor. Erzurum’dan böyle yiğitler, böyle kahramanlar çıkıyor.”

 
DEMOKRASİ NÖBETİNDE SEMAZEN GÖSTERİSİ
15 temmuz gecesinden bu yana devam eden demokrasi nöbetine, Erzurum'un ilçelerinde de yoğun ilgi gösteriliyor. Bu kapsamda 14 gündür nöbet tutan Erzurum Oltu ilçesi halkı, İbrahim Hakkı Hazretleri vakfının semazen gösterisiyle nöbete devam etti. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının ardından başlatılan demokrasi nöbetinin 14 gününde. Oltu’da semazen gurubunun semah gösterileriyle duygu dolu anlar yaşandı. Okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahilerle duygularına hakim olamayan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Semah yapan grup gösteri sonunda göğsündeki bayrakları çıkartıp protokole verdiler. Erzurumlular, Başkomutan Erdoğan'ın ikinci bir çağrısına kadar nöbete devam edeceklerini ifade ettiler. 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler