Erzurum'da Taksi Plakası Alımı Donduruldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 02.02.2017 13:43:00

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum Şoförler ve otomobilciler odası Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon merkezi, taksi plakalarında yeni bir düzenlemeye imza attı. Erzurum Şoförler ve otomobilciler odası Başkanlığına getirildikten sonra üyelerin sorunlarını çözme noktasında çok ciddi adımlar atan Başkan Yücel Karakaya, özellikle taksici esnafının kabusu olan plakalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon merkezi ile olumlu bir karara imza attı. 

Karakaya: Artık önüne gelen taksi plakası çıkaramayacak ve satamayacak

Oda Başkanı Yücel Karakaya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile birlikte şoför esnafımızın yaşadığı sorunları giderme noktasında yoğun mesai harcıyoruz. Zaten göreve geldiğimiz zamanda demiştik “oturan değil çalışan bir yönetim olacak” diye. İşte bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen bizlere büyük destek veriyor. Ulaşımdaki sorunların giderilmesi noktasında ciddi adımlar atıldı. Öncelikli olarak ticari taksilerde yaşanan plaka sendromunu yok ettik. Artık önüne gelen taksi plakası alamayacak. Bu kararla birlikte gerçek manada taksicilik yapan esnafımız rahat bir nefes alacak. Öncelikli olarak ulaşım koordinasyon merkezinde aldığımız karar ile taksi plaka değerleri 25 bin tl olarak karara bağlandı. Belediyede bundan böyle plaka satışı yapmayacak. Yani bundan sonra plaka satışı sadece taksici esnafının elinde olacak.” dedi.

Yavilioğlu’na teşekkür

Erzurum Şoförler ve otomobilciler odası Başkanı Yücel Karakaya, ÖTV mağduru olan taksicilerin sıkıntılarını da giderdiklerini ifade ederek bu sorunun aşılmasında yoğun mesai harcayan Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’na teşekkür etti. Karakaya, “ sayın Bakan Yardımcımız Erzurum başta olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinde ÖTV mağduru olan taksici esnafının mağduriyetini gidermek adına üstün bir gayret göstermiştir. Bizler Sayın Yavilioğlu’nun sonsuz desteğini gördük. Erzurum’ lu bakan yardımcımızın sorunlarımıza karşı göstermiş oludğu hassasiyet’ten dolayı büyük mutluluk yaşadık. Üyelerim adına sayın Bakan Yardımcımız Cengiz Yavilioğlu’na özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler