Erzurum'daki din görevlileri konut bağışladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.04.2021 19:31:00
Aşkale İlçe Müftülüğü din görevlileri, İyilik Konutları’na iki konut bağışında bulundu.
Erzurum'daki din görevlileri konut bağışladı

Sinan AYDIN'ın haberi... 
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları’na destek artarak devam ediyor. Aşkale İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Aşkale Şubesi iş birliği ile başlatılan yardım kampanyasına, hayırseverlerin ve din görevlilerin destekleriyle 2 konut bedeli bağışta bulundu. “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla çadırlarda zor koşullarda yaşayan İdlibli aileler için 2 odalı ve her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme konutlar inşa etmek üzere ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına Aşkaleli hayırsever ve din görevlileri 2 konut bedeliyle destek oldu.
 
 
İYİLİK KONUTLARI PROJESİ NEDİR?
 
 
Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu yıkıcı etki, kış şartlarında kendini daha da şiddetli bir şekilde hissettiriyor.  2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyor.  
 
 
 
 
2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Yazın sıcak, kışın soğuk ve çamura karşı korunaksız kalan ailelerin nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.  
Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” temasıyla başlattığı İyilik Konutları projesi kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor. 
Kampanya kapsamında daha önce 28 metre kare olarak inşa ettiğimiz evlerimizin büyüklüğünü 38 metrekareye yükselttik. Her türlü insani koşulların düşünüldüğü 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı ve avlusu bulunan demir kapılı, çatısı betondan imal edilen, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarmeden yaptığımız iyilik konutlarımızla savaş mağduru ailelerin daha konforlu bir hayat sürdürmesine imkan sağlanıyor. Bir İyilik Konutu bedeli 8.500 TL olup, bir hayırsever tek başına bunu karşılayabileceği gibi, isterse ortak havuza da farklı miktarlarda bağışta bulunabilmektedir. Bağışçı tek başına 8.500 TL bağışta bulunduğu takdirde, yapılan İyilik Konutu'na bağışçının veya talep ettiği başka bir kişinin ismi verilebiliyor. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler