Erzurumlu Gazilere Protokol ayıbı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 19.09.2013 13:04:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da 19 Eylül Gaziler Günü, Havuzbaşı’nda yapılan törenlerle kutlandı. Törenlere Vali Ahmet Altıparmak o saatte Tekman ilçesinde deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğu için katılamadı. Valinin mazereti vardı ancak diğer protokol üyelerinin katılmayıp yerlerine vekillerini göndermeleri tepki çekti. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, saygı duruşunda bulunulup İstiklâl Marşı okundu. Günün anlamını belirten konuşmalar yapıldı.Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Sakarya Muharebeleri'nin zaferle sonuçlanmasının tarihi önemine değinerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nin 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'ü 'Gazilik' unvanı taltif ettiğini kaydetti.Gaziler, kamu kurum amirleri ve askeri erkânın hazır bulunduğu törende, Vali Vekili Abdurahman İçyer, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral İhsan Batı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, gazileri tebrik etti. Gazilerin bu anlamlı gününe Büyükşehir Belediye Başkanı ile Garnizon Komutanının katılmaması büyük tepki aldı. 
Etiketler : Erzurum, Gazi, protokol, Vekil,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • yakışıyormu 22.09.2013 12:09:23

    Bu dernek başkanı Mesci akil adamların Erzurum gezisine methiye yazmamış mıydı?ee peki bu ne perhiz...

  • cihat incesu 19.09.2013 04:09:29

    Uzun yıllar önce İran'a gitmiştim. Şehit ve Gazi yakınlarına dönemin hükümeti o kadar olanak sağlıyorlardıki anlatamam. Bir ailede şehit veya gazi varsa adeta o ailenin tüm hayatı devlet garantisinde gibi bir şeydi. Bu açıdan bizim ülkemize bakınca Gazilere haksızlık etmiş olmuyormuyuz. Zaten yılda bir kez hatırladığımız Gazilere yapılan bu davranış hiç hoş değil. Deprem bölgesi denilen yer duvarları çatlayan bir kaç evin bulunduğu köy. Acil bir şey olsaydı zaten geceden gitmeliydi sayın vali bölgeye. Önemli bir şey yoktuysa ki öyle bölgeye proğramın ardından gidebilirdi. Sitemimiz Valiye, diğerlerine zaten alıştık...

  • Esra Yıldz 19.09.2013 03:09:19

    Protokol ayıp etmiş gazilerimize. Sayın Valimizin mazereti olduğunu söylemişsiniz ama o da Gaziler gününe katılıp deprem bölgesine 1 saat sonra gidebilirmiş.

  • Ali 19.09.2013 03:09:00

    Gazilerimize büyük ayıp etmişler.

En Son Haberler