Evlerinden çıkmak için yıkılmasını bekliyorlar!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.09.2013 16:24:00
Evleri afet bölgesinde olan Çaybaşı Mahallesi sakinleri evlerinden çıkmamak için hukuk mücadelesi veriyor.
Evlerinden çıkmak için yıkılmasını bekliyorlar!

RADARHABER / ERZURUM
Evleri afet bölgesinde bulunan Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı Çaybaşı Mahallesi sakinleri evlerinden çıkmamak için hukuk mücadelesi veriyor. 2007 yılında gelen sel felaketinin ardından afet bölgesi kapsamına alınma girişimleri başlatılan Çaybaşı Mahallesi'nin elektriklerinin kesilmesi teşebbüsüne karşı mahalle sakinleri direniyor.21 hanelik mahalle sakinleri, mahallelerinin afet bölgesi ilan edildiğinden haberdar olmadıklarını, evlerinden alt yapı hizmetlerinin kesintiye uğratılarak evlerinin boşaltılmak istendiğini dile getirerek yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi. Olayı yargıya taşıyan mahalle sakinleri, yargı süreci tamamlanmadan böyle bir durumla karşılaşmalarına anlam veremediklerini dile getirdi.
Mahalle Muhtarı Abdurrahman Kalaycı, evlerinde daha önce hiç hasar tespiti yapılmadan rapor tutulduğunu ve tüm evlerin hasarlı olarak gösterildiğini dile getirdi. Kalaycı, “Daha önce evlerimizde hiçbir hasar tespit çalışması yapılmadı. İl Afet Müdürlüğü’nden mahallemizde hasar tespit çalışması yapılmasını istiyoruz. Raporlarda evlerimizin tamamı hasarlı gösterilmiş. Bizim evlerimizde en ufak bir çatlak bile yok. Mahalle halkının gidecek ikinci bir evi de yok” dedi.Mahalle sakinlerinden Halil Demirer ise 2009 yılında bütün yasal prosedürleri yerine getirerek kendine yeni bir ev yaptığını, tapu dahil bütün resmi evraklarının mevcut olduğunu şimdi ise evinin oturulamaz derecede hasarlı olduğu raporunun tutulduğunu belirterek, hiç kimsenin evine gelip hasar raporu tutmadığını dile getirdi. Demirer; kış aylarına girerken bu kadar insanın gidecek başka yeri olmadığı için yetkililerden yardım istedi.
Elektrikleri kesmek için mahalleye gelen görevlilere karşı direnen mahalle halkı yetkililerden destek bekliyorlar.80 yaşındaki Zülbiye Gözcü de görevlilere “Bizim suçumuz ne” diyerek tepki gösterdi. Görevliler mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine elektrikleri kesemeden köyden ayrılmak zorunda kaldı.
Etiketler : Erzurum, afet, enkaz, yıkım,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler