Gençler Dikkat! Hem Zararlı Hem Haram

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.11.2015 22:59:00

RADARHABER / ERZURUM
Ülkemizde gençler arasında hızla yayılan dövme, piercing ve estetik modasının din ve sağlık açısından ciddi zararları bulunuyor. İlahiyatçı Prof. Dr. Osman Eskicioğlu dövme ve estetiğin dinen günah olduğunu söyledi.,Türkiye'deki gençler arasında çığ gibi yayılan dövme, piercing ve estetik modasının din ve sağlık açısından zararları tartışılıyor. Batı kültürünün etkisiyle son dönemde gençlerin yoğun rağbet göstermesi sonucu ülkemizde yasal ve yasadışı bir şekilde dövmeci ve estetikçilerin sayısı her geçen gün çoğalıyor. Vücuda gereksiz bir şekilde estetik ve dövme yaptırmak sağlıkçılar kadar ilahiyatçılar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. 
 
EŞSİZ UYUMU BOZMAK HARAMDIR
Prof. Dr. Osman Eskicioğlu, konuyla ilgili Vahdet’e açıklamalarda bulundu. “Allah’ı inkar eden Batı medeniyeti”nin olumsuz yaşam tarzından ülkemizdeki gençlerin uzak durması gerektiğinin altını çizen Eskicioğlu, “İnsanların gözü, kulağı, burnu ve diğer tüm organları arasında öyle bir ahenk vardır ki buna müdahale etmek haramdır. O eşsiz uyumun dövme ve estetikle bozulması günahtır” dedi.
 
VÜCUT BİZE ALLAH’IN EMANETİDİR
Yıllardır Fıkıh eğitimi veren Eskicioğlu, “Allah’ın insanlara bahşettiği eşsiz vücudun ve derinin dokunulmazlığı vardır. Neden? Çünkü elimiz, ayağımız bir takdirdir (emanet). Takdir denilen şey sadece Allah’a ayrılan şeydir. İnsanlar tüm görünümü ile tamamen Allah tarafından çizilmiş bir projedir, desendir. Onun için Allah diyor ki: ‘Biz insanı en güzel şekilde yarattık.’ Allah’ın yarattığı bedene bir müdahalede bulunmak, bedeni tahrip etmektir ve Allah’ın kurallarını ve kanunlarını dinlememektir. İnsanlara tavsiyem bu türlü şeylerden uzak durmalarıdır” diye konuştu.
 
KANSER YAPIYOR
Öte yandan Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) yaptığı bir inceleme, dövme boyalarının kanserojen madde içerdiğini ortaya koydu. FDA, özellikle siyah dövme mürekkebi içinde cilt kanserini tetikleyebilecek kurşun, nikel, titanyum gibi maddelerin yer aldığını belirtti. Avrupa Birliği’nin dövmeyle ilgili sağlık raporuna göre ise Avrupa’da kalıcı dövmelerde kullanılan organik boyaların yüzde 40’ının onayı yok ve bunların yüzde 20’sinin içerisinde kanseri artıran kimyasallar var. Uzmanlar bazı dövmecilerin otomobil boyası hatta yazıcı mürekkebi kullandığına da dikkat çekiyor.
 
 

HASTALIK SAÇIYOR
Araştırmalara göre cinsel bölgeye takılan piercing, HİV virüsü ve AİDS gibi çok ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Dile, kulağa, kaşa, dudağa veya vücudun herhangi bir yerine takılan piercing’in ise çok ciddi cilt sorunlarına neden olduğu vurgulanıyor.(Habervaktim)

Etiketler : Erzurum, dövme, piercing, estetik,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler