Güneş Vakfı'ndan Paralel Yapı Açıklaması

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 04.05.2016 13:07:00
Güneş Vakfı’ndan yazılı bir açıklama yapılarak Paralel yapıyla hiçbir alakalarının olmadığı belirtildi.
Güneş Vakfı'ndan Paralel Yapı Açıklaması

RADARHABER / ERZURUM
Güneş Vakfı’ndan yazılı bir açıklama yapılarak Paralel yapıyla hiçbir alakalarının olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün paralel yapıya yönelik 03.05.2016 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirdiği baskınlarda Güneş Özel Eğitim Kurumlarına yönelik bir operasyon yaptığı görülmektedir.
 
"GÜNEŞ ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI İLE HİÇ BİR ALAKAMIZ YOK"
Güneş Vakfı’nın, Güneş Özel Eğitim Kurumları ile hiçbir alakası olmadığı ancak bazı yayın organlarında isim benzerliğinden dolayı yanlışlıkla vakfımız isminin kullanıldığı görülmüştür. Vakfımızın devlet karşıtı olan hiçbir örgüt ile ilgisi olmadığı tüm devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından bilinmektedir. Zaten vakfımızın 1987 yılından itibaren yaptığı etkinliklerde bunun bir göstergesidir. Güneş Vakfı 1987 yılında Ahmed Emin Güneş tarafından kurulmuş ve kurucusunun soy isminden dolayı Güneş Vakfı olarak isimlendirilmiştir.
 
FETHULLAH GÜLEN CEMAATİNE GÖNDERME...
 
Vakfımızın amaçları arasında Türk Milleti'ne ve O'nun değerlerine yabancı olmayan, aksine milletiyle ve değerleriyle bütünleşmiş, vatansever, üzerinde yaşadığımız vatanın bütünlüğünü tartışılmaz değer olarak kabul eden, ezberci olmayan, araştırıcı ve sorgulayıcı kafaya sahip ilim adamlarının, münevverlerin yetişmesine katkıda bulunmak; ülkemizin gelişmesinde, milli ve üstün bir medeniyetin yeniden inşasında, Türk Dünyası ile Türkiye’nin bağlarının geliştirilmesi, güçlendirilmesini sağlamak, yardımlaşma, dayanışma; sosyal, kültürel ve mesleki alanda gelişmeyi sağlamak için teknik hizmetleri ve teknolojik gelişmeleri izleyerek ülkemize faydalı projeler üretmek; bu amaçla müessesler, enstitüler, laboratuvarlar, dershaneler, işletmeler kurmak; diğer kurum ve kuruluşların benzer faaliyetlerine iştirak etmek, gençleri eğitime ve geleceğe hazırlamak, vakıf imkânları ölçüsünde yardımlarda bulunmak gibi konular yer almaktadır.
 
"VAKFIMIZ ERZURUM İÇİN ÖNEMLİ İŞLER YAPMIŞTIR"
1987 yılından günümüze kadar vakfımız devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde Türk Dünyası ve Erzurum için oldukça önemli işler yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Devletimizin tüm kurumlarıyla vakfımıza verdiği destek sayesinde 3-6 Mayıs 2007 tarihleri arasında I. Uluslararası Türk Şöleni, 20-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında II. Uluslararası Türk Şöleni, 17-19 Mayıs 2012 tarihleri arasında III. Uluslararası Türk Şöleni gibi oldukça önemli etkinlikler düzenlemiştir. Ayrıca 17-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında yine tüm kurumlarımızın desteğiyle 20 ayrı ülkeden gelecek yaklaşık 300’ü aşkın kişinin katılımıyla düzenlenecek olan IV. Uluslararası Türk Şöleni Erzurum’da vakfımız tarafından gerçekleştirilecektir. Vakfımız ayrıca Türk Dünyasından oldukça önemli misafirleri geçtiğimiz yıllarda Erzurum’da ağırlamıştır. Erzurum’da vakfımız tarafından ağırlanan misafirler arasında Rauf Denktaş, Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu, Turan Yazgan gibi önemli isimler yer almaktadır. Yapacağımız etkinliklere tüm halkımızı davet ediyor ve basın-yayın organlarında yapılan yanlışlığın düzelttiğini kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler