Gurbetçi Erzurumlular memlekete döndü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 16.05.2013 12:49:00
İstanbul’da yaşayan Erzurumlular derneklerine mensup üyeler ikinci Nene Hatunlar Günü’nü kutlamak için Erzurum’a geldiler.
Gurbetçi Erzurumlular memlekete döndü

 RADARHABER / ERZURUM 

İstanbul’da yaşayan Erzurumlular derneklerine mensup üyeler ikinci Nene Hatunlar Günü’nü kutlamak için Erzurum’a geldiler. 
Geleneksel hale getirilmesi planlanan Nene Hatunlar Gününün ilki geçen yıl İstanbul’da Erzurumlulara ait dernekler tarafından gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi için Erzurum’a gelen dernek üyeleri 2. Nene Hatunlar Günü kapsamında bu gün Nene Hatun Tabyalarını ziyaret ettiler. Erzurum’a gelen bayanlar aynı zamanda kendi imkanları ile temin ettikleri yiyecek ve giyecekleri Nene Hatun köyündeki okula ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtım yapacaklar.
NENE HATUN KİMDİR?
Moskof askeri Aziziye tabyasını ele geçirdi. Haberi üzerine Erzurum halkı tarafından vatan savunması için emir telakki edildi. Silahı olan silahını olmayanlar balta, tırpan, kazma, kürek, sopa ve taşları ellerine alarak tabyaya doğru koşmaya başladılar. Kadın erkek tüm Erzurum halkı yollara dökülmüştü. Koşanlar arasında erkeği cephede çarpışan bir taze gelinde vardı. Ağabeği bir önce cepheden yaralı olarak gelmiş ve kollarında can vermişti. Üç aylık bebeğini emzirmiş “ seni bana Allah verdi. Bende seni ona emanet ediyorum” diyerek vedalaştıktan sonra birkaç saat önce len ağabeyinin kasuturasını alarak sokağa fırlamıştı. Onun vatan için gece başlayan mücadelesi tüm düşman Erzurum’dan kovuluncaya kadar devam etti. Erzurum’un her karış toprağında cephane taşıyarak yaralılara hemşirelik yaparak, yemek pişirerek, su dağıtarak, hizmetten hizmete koşarak destanlaştı.

Etiketler : erzurum, nenehatun, istanbul, dadaş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler