Gurbetteki Dadaşlardan Suriye'ye yardım

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.12.2013 12:50:00
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği, “Bir Bayramda Sen Yaşat” kampanyası çerçevesinde bir TIR dolusu yardım yaptı.
Gurbetteki Dadaşlardan Suriye'ye yardım

RADARHABER / ERZURUM
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları, “Bir Bayramda Sen Yaşat” kampanyası çerçevesinde topladıkları bir TIR dolusu yardımları ülkemizdeki kamplarda zor şartlarda yaşayan Suriyelilere ulaştırılmak üzere Deniz Feneri Derneği temsilcilerine teslim etti. 
Yaklaşık bir ay önce “Bir bayram da sen yaşat” sloganı ile yola çıkan ve zor şartlar altında yaşayan Suriyeli insanlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatan Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları, topladıkları bir TIR dolusu yardımları Deniz Feneri Derneği temsilcilerine teslim etti. Teslim törenine Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe, Sultanbeyli Belediye başkan yardımcısı Ahmet Demir ve Sultanbeyli Erzurumlular Dernek Başkanı Ali Sezer de katıldı.
 
BİR TIR DOLUSU YARDIM YOLA ÇIKTI
Suriye'de kışın gelmesiyle birlikte şu ana kadar savaşlarda ölen çocuklar bu kez donarak ve soğuktan hastalanarak ölmeye başladı. Birçok yardım kuruluşu çocuklar için seferber oluyor. Suriye'deki iç savaş bu yıl üçüncü kışını yaşıyor. Çetin geçen kış şartlarının en büyük mağduru, savaşta olduğu gibi, yine çocuklar oldu. Şu ana kadar beş çocuğun donarak hayatını kaybettiği belirtiliyor. Kamplarda kalan çocukların hayati tehlikesi bulunuyor. İnsani yardım örgütleri, duruma dikkat çekmek için acil yardım çağrılarında bulunuyorlar. Türkiye'den de birçok yardım kuruluşu bölgeye yardım taşımaya gayret ediyor. Bu kampanyaya destek olan Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları, bir ay önce başlattıkları “Bir bayram da sen yaşat” kampanyasını sonuçlandırdı. Toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
SAFFET YILDIZ; EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Projenin mimarı olan Sultanbeyli Erzurumlular Derneği gençlik kolları Başkanı Saffet Yıldız, konuşmasında hem kampanyaya destek verenlere hem de gençlik kollar üyelerine teşekkür etti. Amaçlarının Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalışırken sivil toplum örgütlerinin lokalcilikten öteye toplumsal olaylara ve asıl kuruluş amaçları olan yardımlaşma olgusuna dikkat çekmek olduğunu söyleyen Yıldız, “Bu yola çıkarken içimizde azda olsa başarabilirmiyiz endişesi vardı fakat kampanya başladıktan sonra gerek dernek başkanımız Ali Sezer ve yönetim kurulunun desteği gerekse gençlik kollarında bulunan arkadaşlarımın özverili çalışmaları sonucu çok kısa bir süre içeri,sinde duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle bir tır dolusu malzemeyi Suriyeli Kardeşlerimize gönderebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz emeği geçen herkese yanımızda olan tüm dostlara Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Gençlik Kolları adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
SEZER KAMPANYAYA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Toplanan yardımların yola çıkmasından önce dernek merkezinde basın mensuplarına yardım kampanyası ile ilgili bilgi verildi. Yapılan yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erzurumlular Dernek Başkanı Ali Sezer, “Erzurumlular Derneği olarak Suriye’de zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimize destek olmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyaya destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kampanyanın büyümesinde en büyük desteği gençlik kollarımız verdi. Yönetim kurulum adına gençlik başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZEFE: ‘AYNI DUYARLILIĞI DİĞER DERNEKLERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ’
Dernek Başkanı Ali Sezer sonrası kısa bir konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, Suriye’de sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntılara komşu ülke vatandaşları olarak yardımlar yapıldığını belirtti. Bu kampanyanın da bu bağlamda önemli bir çalışma olduğunu belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Yardımcısı Ahmet Demir sonrası konuşan Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe ise, “Yanı başımızda bir dram yaşanmakta. Bu drama bizler seyirci kalamayız ve kalmıyoruz. Gerek Suriye’de zor şartlar altında yaşayan insanlara gerekse İstanbul’a gelen Suriyeli vatandaşlara millet olarak sahip çıkıyoruz. Sultanbeyli’ye yerleşen Suriyeli kardeşlerimize yardımların yapılması konusu, yerel basınımızda sürekli gündeme getiriliyor. Yerel basınımızın bu konuyu sıcak tutmaları ve sürekli gündeme getirmeleri güzel bir davranış. Bu gün ise Erzurumlular Derneği, topladıkları yardımları Suriye’ye yola çıkartıyor. Ben kendilerine teşekkür ediyor ve aynı duyarlılığı diğer bölge derneklerinden de beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.Konuşmalar sonrası toplanan malzemeler belge karşılığı Deniz Feneri Derneği yetkililerine teslim edildi. Teslim törenine Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan ve İletişim koordinatörü Recep Koçak da katıldı.
 
Etiketler : Erzurum, Dadaş, gurbet, Suriye,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler