Hacı Adayları İçin Sağlık Raporu Şartı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 25.09.2015 14:06:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki yıldan itibaren Hacı adaylarına sağlık raporu şartı koyacak.Mekke'de Hac ibadeti için hacı adaylarının bulunduğu Mina'da yaşanan izdihamda 753 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki yıldan itibaren Hacca gidecek Türk vatandaşlarından sağlık raporu istemeye hazırlanıyor. 

Hac döneminin yaz aylarına yaklaşmasını ve aşırı sıcak olmasını da göz önüne alan  Diyanet kurada ismi çıkan hacı adaylarından sağlık raporu şartı da arayacak.

Önümüzdeki yıl başlaması planlanan uygulamayla, olası sahte belgelerin önüne geçilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluşturacağı sağlık heyeti hacı adaylarını tek tek kontrolden geçirerek 'hacca gidebilir ' raporu verecek.

Böylelikle sıcak, izdiham ve benzeri olumsuzluklar karşısında can kaybının önlenmesi ve sağlıklı bir hac organizasyonun yapılması planlanıyor.

"Hac ibadeti gençken yapılacak bir şeydir"Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki izdihamla ilgili bilgi verirken, Hac ibadetinin güvenliğine vurgu yaparak "Gençken yapılacak bir şeydir, bastonlarla olmaz" diyerek uygulamanın işaretini vermişti. 

Etiketler : Erzurum, aday, rapor, hac,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler