‘Hasta Kabul Kursu´ Yoğunluktan kapatıldı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 30.01.2018 16:09:00
Bakanlık tarafından Erzurum´da da açılan ‘Hasta Kabul Kursu´, yoğun talep kapsamında kapatıldı.
‘Hasta Kabul Kursu´ Yoğunluktan kapatıldı!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi

 

RADARHABER / ERZURUM 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Eğitim Kurumları tarafından geçtiğimiz aylarda 81 ilde, ‘Hasta Kabul Kursu´ açılmıştı. Bu kapsamda Erzurum´da da Palandöken Belediyesine bağlı Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi´nde, ‘Hasta Kabul Kursu´ açılmıştı.

 

KURS YOĞUNLUKTAN KAPATILDI

 

Aralarında Erzurum´un da olduğu Büyükşehirlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Sağlık Kompleksleri, bu kursa talebi de artırdı. Sağlık komplekslerinde çok sayıda kişinin istihdam edilecek olması, ‘hasta kabul Kursu´ sertifikasını da önemli kıldı. Hal böyle olunca, gerek Erzurum´da gerekse Türkiye genelinde açılan bu kursa ilgi bir hayli fazla oldu. Kamuoyunda kulaktan kulağa yayılan , ‘ Sağlık komplekslerinde istihdam edilecek evrak memurları için bu sertifika zorunlu olacak´ söylentisi de, kursa talebin patlama yapmasında en büyük etken oldu. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı, illerde açılan ‘Hasta Kabul Kursu´nu kapattığını duyurdu.  Bu duyuru, bakanlığın sitesinden de yayımlandı. Karar gereği Palandöken RTE Kültür Merkezi´nde verilen ‘Hasta Kabul Kursu´da kapatıldı ve kayıt yaptırmak isteyenlere bilgilendirme yapıldı. bakanlığın kursu, yoğun talep sonrası kapattığı bildirildi.

 

 

HASTA KABUL KURSU NE DEMEK?

 

‘Hasta kabul Kursu´, Tıp sekreterliği ve ya tıbbi sekreterlik kursları yerine hastanelerin hasta kabul sekreterliği ve hasta kayıt kabul işlemleri için zorunlu tutulan bir sertifika programı idi. Sağlık sektöründe ve hastanelerde halen çalışan hasta kabul görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için aranan bir şart olmakta idi. Kurs alan bireyler Hasta kayıt kabul konusunda hem pratik hem teorik olarak eğitim alır ve hastanelerde yaygın olarak kullanılan hastane otomasyon sistemleri derslerini uygulamalı olarak alır. Hastanelerde hasta kabul görevlisi olarak çalışmak isteyenler tarafından alınması zorunlu olan bu kurs sonucunda başarılı kursiyerlere MEB Onaylı “Hasta Kabul Sertifikası” verilmekte idi. Ayrıca eğitim sırasında kursiyerlere iş hayatında kendilerine fayda sağlayacak birçok eğitim verilmekteydi. Eğitimlerin uygulamalı olması da sektörde deneyim – tecrübe eksikliği yaşayan bireylerin bu eksiklerini gidermesi adına önem teşkil diyordu.

 

KURSUN AMACI NEDİR?

 

Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler;

Hastanelerde (üniversite, devlet, dal, özel),

Sağlık ocağı,

Poliklinikler,

Kalp ve diyaliz merkezleri,

Fizik tedavi merkezleri,

Tüp bebek merkezleri,

Medikal marketlerde,

Eczanelerde,

Tıbbi laboratuarlar,

Tıp merkezleri v.b. yerlerde çalışabilirler.

 

SERTİFİKA GEÇERLİLİĞİ NEDİR?

 

Kursu programı sonucunda katılacağınız kurs bitirme sınavında başarılı olursanız almaya hak kazanacağınız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi olduğu için tüm Türkiye´de geçerlidir. Özel kurumların ve devlet kurumlarının kabul etmesi zorunludur. Devlet memurluğu alım sınavlarında da geçerlidir. Ayrıca yurtdışında geçerliliği bulunmaktadır, kursa kayıt sırasında yurtdışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile gerekli tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır. (KAYNAK: GÜNEBAKIŞ)

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler