Hava Kirliliğini Önlemek İçin Önemli Proje

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 01.12.2015 12:20:00

RADARHABER / ERZURUM

KUDAKA, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Erzurum’un yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik ,Ülkemizde örnek teşkil edecek olan “Hava Kirliliğinde Ekolojik Koridor Senaryoları, Erzurum Kenti çalışması tamamlandı. 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak eserin hazırlanmasında emeği geçen Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hasan Yılmaz, Peyzaj Mimarı Prof.Dr.Sevgi Yılmaz ve Şehir Planlayıcısı Yrd.Doç.Dr.Doğan Dursun’u kabul etti.
Kabulde Prof.Dr.Sevgi Yılmaz tamamlanan bu çalışma ile ilgili Vali Altıparmak’a bilgi verdi. Projenin temel amacının Erzurum Kentinin mevcut durumda en önemli sorunlarından birisi olan hava kirliliği problemine çözüm yolları bulmak olduğunu söyleyen Yılmaz ,rüzgar hareketlerini belirlenen bölgelerde artırıcı ekolojik koridorlar önermek ve bu anlamda ihtiyaç duyulacak olan kirlilik bölgelerini kentsel iklim verilerini ve coğrafi yapıyı analiz ederek tespit etmek olduğunu belirtti. Yılmaz ayrıca bu çalışmanın dünyada uygulanan yöntemlerin incelenmesini ,standartların belirlenmesini,pratik çözümlerin ortaya konmasını ve uygulanabilirliğin tartışılmasını da içerdiğini söyledi.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Yılmaz’da proje fikrini ortaya koyan ve projenin sonlanmasına kadar geçen süreçte her aşamada desteklerini esirgemeyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a en derin şükranlar sunduklarını belirterek ülkemizde ilk kez Erzurum’da 10-12 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek olan “Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu”na davet ettiklerini söyledi. Hava koridorlarına ilişkin bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olacağına ve rehber nitelik taşıyan önemli bir çalışma olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Finansmanının Valiliğimizce ajans vasıtasıyla sağlandığı bu projede, gelişmeler konusunda yaşadığım heyecanı fazlasıyla paylaşan ve en önemlisi sahiplenen bir akademisyen gurubu ile çalışmaktan büyük bir keyif aldığımı söylemek isterim.Sonunda bir Avrupa şehri için hiç de yeni olmayan,ancak bildiğimiz kadarıyla ülkemiz için bir ilk olan ,bu çalışma ile gelecekte insanlarımızın daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamasına katkı sağlayacak yeni çalışmalara rehberlik etmesi ve tüm kent yöneticileri ve planlamacıların da dikkate alması temennisiyle,emeği geçen tüm akademisyenlerimizi ayrı ayrı kutluyor,destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Etiketler : Erzurum, proje, kirlilik, hava,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler