havza koruma eylem planı toplantısı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 17.06.2013 12:19:00
Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından havza koruma eylem planı toplantısı yapıldı.
havza koruma eylem planı toplantısı

Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından havza koruma eylem planı toplantısı yapıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde su kaynaklarının kıyı suları dahil olmak üzere koruma, kullanma dengesi gözetilerek, sucul çevrenin ekolojik be kimyasal kalitesinin korunması ve geliştirilmesini sağlamak ve havzaların temizlenmesi amacıyla Erzurum’da havza koruma eylem planı toplantısı düzenlendi.
İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen eylem planı toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali kınacı, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, DSİ 8.Bölge Müdürü Sabahattin Çapkın, çevre mühendisleri ve DSİ çalışanları katıldı. Havza korum eylem planı toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, suların ve su kaynaklarının gelecekteki insanlara bırakılmasının önemli olduğunu söyledi.
Kadıoğlu, ”TÜBİTAK -MAM arasında imzalanan protokolle 9 havzada havza koruma eylem planı hazırlandı ve 5 havzada daha önce hazırlanmış olan havza koruma eylem planı revize edilmesi projesi başlatıldı. Bu havza temizleme projelerinde havza heyetleri oluşturuldu. Her havza heyetleri artık o havzadan sorumlu olacaklar. Suyu gelecek nesillere bırakmak için şimdiden gerek önemi vermemiz gerekmektedir.” dedi.
Toplantı daha sonra havza koruma eylem planı hakkında TÜBİTAK tarafından hazırlanmış sunum ile devam etti.

Etiketler : erzurum, koruma, plan, toplantı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler