Hayaldi gerçek olacak!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 29.05.2013 18:00:00
İstanbul Halıcılık, yeni sosyal donatılar yapacağı arsanın satışını resmen onaylattı.
Hayaldi gerçek olacak!

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Devlet Malzeme Ofisi'nin Yeni Mahalle'deki 13 bin metrekarelik arsasını Özelleştirme İdaresi Genel Müdürlüğü'nce ihale sonucunda satın alan İstanbul Halıcılık Limited Şirketi , arsanın satışını resmen onaylattı. Erzurum’a yapılacak yeni yatırım için kolları sıvayan İstanbul Halıcılık Tekstil ve Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Özkan Derin, Erzurum'da olmayan bir işe imza atarak hayalindeki siteyi sunacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.  

AİLE SİTELERİNDEN BİRİNİ ERZURUM’A KAZANDIRACAK

Erzurum ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 12 firmanın katıldığı arsayı metrekaresi için yaklaşık bin liralık teklif vererek ihaleyi 14 trilyon 201 bin liralık teklifle alan İstanbul Halıcılık Genel Müdürü Özkan Derin, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde görüp beğendiği aile sitelerinden birini Erzurum'a kazandırmak için Başbakanlık Özelleştirme İdare Başkanlığı'nın onayını bekledi. Beklenen onay 24 Mayıs tarihinde çıkarak Resmi gazetede yayımlandı. Hayalini gerçekleştirmek için önünde hiçbir engel kalmayan Özkan Derin, Devlet Malzeme Ofisi'ne ait arsaya 300 konutluk her ailenin hayallerini süsleyecek bir site yapmak için çalışmalarına başladı. Erzurum'un köklü kuruluşlarından İstanbul Halıcılık Limited Şirketi’nin Genel Müdürü Özkan Derin, yapacağı konutlarda ailelerin hayallerini süslemek istediğini söyledi.

“SIRADAN DEĞİL SIRADIŞI, EN ÖNEMLİSİ DEPREME DAYANIKLI”

Erzurum'a yeni bir yatırım imkanı kazandıkları için mutlu olduklarını belirten Özkan Derin, "Arsa üzerinde Erzurumumuza sıra dışı en iyi ve en görkemli konut projesini kazandıracağız. Konut projemiz yaklaşık 300 konutluk bir siteden oluşacak. Projemizle ilgili çalışmalarımızı bir ay içerisinde sonuçlandıracağız. Şu anda görüştüğümüz Mütahit firmalar var. Erzurum için en iyisini ortaya koymak için fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Projenin ana temalarının oluşturulmasının ardından detaylarını da tüm halkımızla paylaşacağız. Tabi ki bu konutları yaparken göz önünde bulundurduğumuz ve ‘olmazsa olmaz’ dediğimiz işler var. Onlardan en önemlisi ise depreme dayanıklı konutlar inşa etmek. Birinci önceliğimiz depreme son derece dayanıklı konutlar elde etmek. Önce güven önemli. Ardından ise ailelerin huzur ve konfor içerisinde yaşayabilecekleri ticari alanlar dışında huzurlu bir aile ortamı sunmak istiyoruz. 300 konutluk Erzurum'da daha önce yapılmamış ve bu güne kadar düşünülmemiş siteyi yaparken, konut sahibi olacak ailelerin tüm ihtiyaçlarını kapsayacak bir yaşam merkezi sunacağız " dedi.

“DÖRT DÖRTLÜK BİR SİTE ANLAYIŞI GELECEK”

Toplam 13.434 metre kare yüz ölçümlü alan içerisine kurulacak site hakkında birkaç detay da veren Genel Müdür Özkan Derin, bu güne kadar yapılan bina anlayışının dışında bir site anlayışının getirileceğini söyledi. Özkan Derin "Erzurum'un en büyük sorunu henüz site anlayışının konut sektörüne gelmemiş oluşu. İstanbul'daki, İzmir'de ki ve Ankara'da ki yapılan profesyonel şirketler tarafından inşa edilen siteler gibi içerisinde kapalı otoparkları, güvenlikleri, sosyal tesislerinden fitnes merkezlerinden, halı sahasına kadar mevcut tüm sosyal donatılar bulunacak. Erzurum'un artık gözde sıkıntılarından biri haline gelen park sıkıntısını da, her eve 2 araçlık kapalı park alanı yaparak çözmeye çalışacağız. Çünkü küçük bir sorunun huzur bozucu ve çirkin görüntü oluşturmasına izin vermek istemiyoruz” dedi.

“BELEDİYELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Derin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu konuda belediyelerimizden de desteklerini bekliyoruz. Hem Erzurum hem de Erzurum halkı için büyük bir adım olacağına inanıyorum. Bu sitenin en büyük avantajı, şehir içerisinde arsanın şehir merkezindeki site yapılabilir en uygun yer oluşudur. Projemiz tamamlandığında ortaya alışılmışın dışında ve dikkatleri üzerine çekecek bir site çıkmış olacak. Erzurum için en iyisini yapabilmek için elimizden geleni yapacağız" dedi. Genel Müdür Özkan Derin, yapılacak sitede başarılı olunması halinde bu tür projelerle Erzurumlulara hizmet etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

Etiketler : İstanbul, halı, Erzurum, onay,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler