Hayata üçüncü şansta tutundu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 02.05.2013 20:00:51
3 çocuk babasıydı, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı.3 yıldır sıra bekliyordu, üçüncü denemede uyumlu nakil yapıldı.
Hayata üçüncü şansta tutundu!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi... 

RADARHABER - ERZURUM

Erzurum’da 3 yıldan bu yana böbrek yetmezliği çeken Hanifi Çakmak, üçüncü kez bulunan organın uyum sağlaması soncu son anda hayata tutundu. 3 rakamını hayatında yaşattığı tesadüfler nedeniyle kendisi için uğurlu sayan Hanifi Çakmak, 3 çocuk babasıydı, 3 yıldır tedavi nakil bekliyordu, haftada 3 gün diyalize giriyordu. Hanifi Çakmak’ın durumu ağırlaşmışken bulunan 3’üncü organ, onu yeniden hayata bağladı. Zübeyde Hanım Çocuk Yuvasında çalışan Hanifi Çakmak, 3 yıl önce böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı ve nakil bekleyen binlerce kişinin yer aldığı listeye ismini yazdırdı.

 

İKİ KEZ ORGAN BULUNDU AMA…

Haftada 3 gün diyalize giren talihsiz vatandaş, iki kez organ bulunmasına rağmen hayal kırıklığı yaşadı. İki kez kendisine sıra gelen Hanifi Çakmak, bulunan organların uyuşmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadı. Haftada 3 gün diyalize giren Hanifi Çakmak’ın vücut direnci iyice düşmüş durumu ağırlaşmaya başlamıştı. Umudunu yitirmek üzere olan Hanifi Çakmak, Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezine gelen bir çağrı ile bir kez daha heyecanlandı. Gelen çağrıda böbrek bulunduğu haberini alan Hanifi Çakmak, bu böbrekte uymazsa diye endişe yaşıyordu. Hanifi çakmak’ı mutlu eden haber Giresun’dan geldi. Giresun’da yaşayan 41 yaşındaki Mehmet Saray, beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayan Mehmet Saray’ın ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Organ Nakil Merkezi Müdürü Doktor Bülent Aydınlı ve Organ Nakli Koordinatörü Doktor Fatma Eren, Giresun’dan bağışlanan böbreği alarak Erzurum’a geldi. Yapılan tetkikler sonrası, bağışlanan böbreğin Hanifi Çakmak’a uyumlu olduğu tespit edildi. Hanifi Çakmak,10 saatlik başarılı bir ameliyat sonrasında nakledilen böbrekle yeniden hataya tutundu.

“ÜMİTSİZLİĞE KAPILMIŞTIM”

Çalıştığı çocuk yuvasındaki çocukların duaları ile sağlığına kavuştuğunu dile getiren Hanifi Çakmak, ‘‘Daha önce bulunan iki dokunun uyuşmaması sebebi ile ümitsizliğe kapılmıştım. Çalan telefonla birlikte azda olsa ümitli oldum. Ancak daha önceden yaşadığım burukluğu yaşamamak için ümitsizce hastaneye gittim. Aynı organla sağlığına kavuşmak için bekleyen 6 aile ile birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakil merkezine tahlil ve doku örnekleri verdik. Organın benim dokumla uyuştuğunu öğrenince sevinçten havalara uçtum. Ümitsizliğinin yerini mutluluk aldı. Yaşantımı tekrar kazanmam için bir fırsat doğdu. Benimle beraber aynı dokunun kendisine uyuşması için bekleyen 6 aile nakil merkezinden geri döndü. Onların yaşadığı duyguları bende iki kez yaşamıştım. Oldukça zor bir durum. Nakil bekleyen herkesin bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyorum. Nakil bekleyen bir insan yıllarca bir parçası olmadan yaşıyor. Ve başka bir insana ait doku ile sağlığına kavuşuyor. Herkes bu konuda duyarlı olmalı. Ben ve ailem tüm organlarımızı bağışlamayı düşünüyoruz. Biz çok çektik başka aileler çekmesin. Organlarını bana bağışlayan aileye de başsağlığı diliyorum” dedi.

‘‘3 RAKAMI FARKLI BİR İZ BIRAKTI HAYATIMIZDA’’

Hanifi Çakmak’ın eşi Ayla Çakmak ise şunları söyledi: “Organ nakil sırasına adımızı yazdırdığımız 3 yıl içerisinde iki kez organ bağışı ile karşılaştık. Büyük bir ümitle doku örnekleri verdik, ikisinde de dokular uyuşmadı. Bu üçüncü şansımızdı ve üçüncü şansımız da sanki şans döndü ve doku uyuştu. 3 rakamı eşim için farklı bir anlam ve uğur sayısı oldu. 3 çocuğumuz vardı, eşim 3 yıl önce hastalandı, haftada 3 gün diyalize girdi, uygun nakil bulunan üçüncü böbrekle gerçekleşti. Başarılı bir şekilde ameliyat gerçekleşti. Eşimin durumu şimdi gayet iyi.Taburcu olacağımız günü bekliyoruz. İnşallah organ nakli bekleyen başka ailelerde, bu mutluluğu tadar. Hiç kimse organlarını bağışlamaktan çekinmesin. Her organ bağışı bir can bir aile kurtarıyor” dedi. 

Etiketler : organ, uyum, deneme,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler