İkiz Kardeşler FETÖ Ve PKK Değerlendirmesi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 21.07.2016 14:11:00

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr.Savaş Eğilmez, ülkemiz üzerinde hesabı olan kim varsa bu hesabı kapatmak için bebek katili PKK ve haşhaşi ruhlu Feto’yu kullandığını söyledi. 

Terör ya da terörizmin, siyasal, dinsel veya ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmî, yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanı olduğunu anlatan Dr. Eğilmez, “Türk Milleti terörün, bu tanımda yer alan bütün boyutlarını yaşadı ve hala yaşamaktadır. 15 Temmuz akşamı da Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın defalarca uyarıp, şiddetle tedbir alınması gerektiğini haykırdığı ama çoğu kimsenin kulak ardı ettiği, terörün en hainini yaşadı” dedi.

Türkiye’ye karşı yönelen terörist faaliyetlerin tamamen uluslararası bir yapı arz ettiğini dile getiren Dr.Savaş Eğilmez, “Biraz daha açık söylemek gerekirse Türkiye üzerinde hesabı olan devletler, pkk yı maşa olarak kullanıyorlar diye düşünürken, birkaç gün önce gördük ki asıl sinsi hazırlık FETÖ tarafından yapılıyormuş.

Terörizmin medya olmadan yaşayamayacağı yaygın bir kanaattir. Terörizm modern dönemin bir olgusu olması da daha çok bu durum ile ilişkilendirilir. Terör örgütleri medya sayesinde propaganda yapar kendilerini farklı bir noktaya taşımak isterler. FETÖ terör örgütü de maalesef ülkemizde, medyayı tüm hücrelerine kadar kullanmıştır” diye konuştu.

Terör örgütü ne istiyor? Bu örgütün amacı ne?
“Ama şunu da asla unutmamalıyız; Türkiye her zaman bu gibi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Önemli olan bizim ne tür önlemler alacağımızdır” diyen Dr.Savaş Eğilmez, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Şimdi birkaç soruya cevap bulmaya çalışalım;
Örgütün amacı; iplerini tutan devletlerin istekleri doğrultusunda Türkiye’yi zayıf düşürmek ve Türkiye’yi yine örgütün iplerini tutan devletlerin istediği noktalara getirmek.

Türkiye’yi Suriye, olmazsa Irak’ın geldiği duruma düşürmek.
Bugün üzerinde bulunduğumuz, dünyanın kalbinin attığı bu bölgedeki Türk hakimiyetini zayıflatmak, kesintiye uğratmak ve nihayetinde sona erdirmek adına, tarih boyunca çok defa etnik veya dini özellikler üzerinden çatışmalar çıkarılmaya çalışılmıştır. Özellikle batının empoze ettiği ayrımcılığın temel sebebi, bu bölgede değişik çıkarlara hizmet edecek yeni bir etnik unsur oluşturabilmektir. Şimdi daha iyi anlaşılıyor ki bir taraftan FETÖ diğer taraftan pkk, kiralık katil rolünde başkasının savaşını, başkasının amacını güdüyor.

- Peki hedef neden Türkiye?

Bunun en önemli sebebi, Türkiye’nin bölgede bir güç olmasının istenmemesidir. Enerji kaynaklarının tam ortasında bulunan stratejik konumuyla, potansiyel nüfusuyla Türkiye yakın geleceğin liderlerinden biri olma yolunda büyük avantajlara sahip. Buna ek olarak Türkiye’nin sahip olduğu tarihi perspektif, bölgede hesabı olan birçok ülkeyi rahatsız etmekte ve uzun yıllardır süren düşmanlığı körüklemektedir.

Bölgede güçlü ve sorunsuz bir Türkiye fikri, birçok ülkenin ve özellikle de küresel güçlerin uykularını kaçırıyor. Bu kaçınılmazın gerçekleşmemesi içinde ellerindeki en büyük kozu yani terör örgütünü her fırsatta değerlendiriyorlar. Ülkemiz üzerinde hesabı olan kim varsa bu hesabı kapatmak için bebek katili pkk yı ve haşhaşi ruhlu Feto’yu kullanıyor.

Bu coğrafyada Türklerin varlığı Hıristiyan dünya tarafından asla kabullenilmemiştir. Türk hakimiyetine son vermek için hayata geçirilen haçlı seferleri, değişik etnik unsurların isyanları, ermeni, pkk, daeş projesi neyse, FETÖ projesi de aynı kaynaktan beslenmekte ama farklı ve çok daha tehlikeli yöntemleri uygulanmaktadır.

Tarihin en önemi yararlarından birisi geleceğe ışık tutuyor olmasıdır. Yani tarihi olayları bilip iyi yorumlayabilirseniz, geleceğe dair en isabetli tahmini yaparsınız. Yani günümüz insanları biraz tarihi okuyup incelerse, bugün ki terör hareketlerinin nereye varacağını çok net şekilde görebilirler. Bu nedenle FETÖ’den umutlu olanlar, onlarla beraber hareket edenler veya sempatiyle bakanlar birkaç gündür yaşananları çok iyi okusunlar. Birkaç gündür ülkesinin onurunu korumak için canını ortaya koyan ister polis ister asker isterse normal vatandaş olsun, bu insanlar Anadoluyu fetheden, İslamiyeti Arap yarımadasından çıkaran ve koruyan, bağımsızlığı için 7 düvelle savaşan insanların orjinal torunlarıdır.”

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler