Kaçırılmadı, sevabına dağıtıldı...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 09.07.2019 11:23:00
Alandan taşınan cağ kebabı, kimsesiz çocuklara, yurtlara, gençlik kamplarına ve Kur’an kurslarına dağıtılmış.
Kaçırılmadı, sevabına dağıtıldı...

Nesrin ÇETİNKAYA'nın -ÖZEL- haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Geçtiğimiz gün Erzurum’da  Milli Mücadelenin 100’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında cağ kebabı ve başbar rekor denemesi gerçekleştirildi.  Vatandaşın yoğun katılımı sebebiyle izdihama neden olan 919 kiloluk cağ kebabının ( 600 kilo et, 100 kilo şiş, 200 kilo ocak ağırlığı) kamyona yüklenerek alandan kaçırıldığı iddiaları büyük tepkilere yol açtı.

 

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

Bu minval üzere yaptığımız araştırmalar neticesinde edinilen bilgilere göre Erzurum’un tanıtımı açısından büyük önem arz eden 100’üncü yıl kutlamalarına gölge düşürmemek adına alandan taşınan cağ kebabının halka dağıtılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında 3, 5 saat boyunca vatandaşlara 300 kilo cağ kebabı dağıtıldı. Yaşanan izdihamın giderek büyümesi sonucunda alandan taşınan cağ kebabının 300 kilosu ise Erzurum Valiliğinin talimatı üzerine kimsesiz çocuklara, yurtlara, gençlik kamplarına ve Kur’an kurslarına dağıtıldı.

 

 

VATANDAŞ DAĞITILMADI, DEDİ, AMA…

 

Erzurum Kongresinin ve Milli Mücadele’nin yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle adeta bayram havasında kutlandı.  Çok sayıda vatandaşın katılım gösterdiği etkinlik, başbar rekor denemesi ve 919 kilo cağ kebap dağıtımıyla başladı.  Rekor cağ kebap, dağıtım sırasında yaşanan arbede ve izdiham neticesinde alandan kamyonla taşınmak zorunda kaldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar cağ kebabı dağıtılmadı dese de; olayın perde arkasından, duygusal bir gerçek ortaya çıktı. 3 buçuk saat boyunca etkinlik alanında vatandaşa dağıtılan 300 kilo etin, diğer 300 kilosu ise kimsesiz çocuklara, gençlik kamplarına, yurtlara ve Kur’an kurslarına dağıtıldı. (Kaynak: Günebakış Gazetesi)

 

 

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler