SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Kadına şiddetten ölümler arttı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 25.11.2013 12:02:00 |
Bugün 25 Kasım, 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Bugün 25 Kasım, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü".
Kadına şiddet, Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olmayı sürdürüyor.Alınan önlemler şiddet verilerini azaltsa da, aile içi şiddet yüzünden her yıl yüzlerce kadın hayatını kaybediyor. Bu yıl 28 bin kadın, şiddete maruz kaldı. Son 5 yılda 802 kadın, aile içi şiddet sonucu yaşamını yitirdi. 4 bin 500'ü için de koruyucu ve önleyici tedbir alındı. Resmi verilere göre, aile içi şiddet olaylarında 2009'da 171, 2010'da 177, 2011'de 163, 2012'de 155 ve 2013'ün ilk 9 ayında da 136 kadın hayatını kaybetti.
SADECE BU YIL 28 BİN KADIN...
Sadece bu yıl 28 bin kadın, şiddete maruz kaldı. 4 bin 500'ü için de koruyucu ve önleyici tedbir alındı.Ocak 2013 itibariyle, 50 binden fazla kadının eşlerine mahkeme kararı ile evden uzaklaştırma ve uyarı gibi önleyici tedbirlerle koruma sağlandı.En fazla önleyici tedbir kararı İstanbul, Ankara ve İzmir'de alındı.Mayıs 2013 yılı itibariyle, Türkiye genelinde şiddete uğradığı için polis korumasına alınan kadın sayısı 11 bini geçti.Kadınlara en fazla polis koruması sağlanan ilk üç il ise Adana, İzmir ve Kayseri oldu.Bilecik, Bolu, Kars, Kastamonu ve Siirt ise hiç koruma talebinin olmadığı kentler olarak kayda geçti.
PANİK BUTONU
Peki kadına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili kanun amacına ulaştı mı?Kanunun yürürlüğe girdiği Mart 2012'den, Ocak 2013'e kadar geçen sürede kadına yönelik şiddet ve ölümlü vaka sayısında yüzde 5'lik bir azalma görüldü.15 bin olayda, şiddet uygulayanların, elindeki silahları, güvenlik güçlerine teslim etmesi sağlandı.
"Panik butonu" olarak bilinen sistemin Bursa ve Adana'daki pilot uygulaması da devam ediyor.
Adana'da verilen 41 güvenlik butonundan 16'sı, Bursa'da dağıtılan 36 güvenlik butonundan ise 22'si aktif olarak kullanılıyor.
2014'te pilot uygulama yapılan illerin sayısının artırılması planlanıyor.
En Son Haberler
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük’ten doğalgaz tepkisi
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük’ten doğalgaz rezaletine tepki: Yaşananlar utanç verici.
-
Ankara’da Erzurum rüzgarı esecek
Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu, “Erzurum Tanıtım Günleri” için hazırlıklarını sürdürüyor.
-
Elmalı, EFOR Şirketine Pazartesi gününe kadar süre verdi...
MHRS çalışanlarının maaşları ödenmedi, mağdurların sesi Elmalı devreye girdi.
-
Elmalı’dan ‘‘kavram tehlikesi’’ uyarısı!
Elmalı, süreçle ilgili çözülmesi gereken en önemli noktanın "Toplumsal Direnç" olduğu söylemini eleştirdi.
-
Elmalı, emeklilerin yaşadığı yalnızlığa dikkat çekti...
Av. Ebubekir Elmalı’dan Anlamlı Sitem: “Emekliler Zorda, Uğrayın Bence”
-
MHRS direnişine Elmalı’dan siyah çelenkli destek
Siyah çelenk bırakarak, “Asgari ücret değil, asgari insanlık bekliyoruz” pankartı açtı.
-
Elmalı assitt mağdurları için ‘‘eylem’’ kararı aldı!
Avukat Ebubekir elmalı, Asist mağdurlarının sesini duyurak için eylem kararı aldı.
-
Assist Mağdurlarına Elmalı sahip çıktı
Assist'te işten çıkarılması ve tazminatları ödenmeyen mağdurların sesini Avukat Ebubekir Elmalı duydu.
-
Ebubekir Elmalı’dan Aysima’ya anlamlı ziyaret
Avukat Ebubekir Elmalı, Aysima’yı hastanede ziyaret ederek moral desteği verdi.





