Kadınlar Erzurum'da çilek yetiştirecek

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 26.05.2013 12:47:00
Uzunahmet ve Şehitler mahallelerinin çilek yetiştiriciliğine elverişli alanlarında kadın çiftçiler çilek bahçeleri kurdu.
Kadınlar Erzurum'da çilek yetiştirecek

RADARHABER / ERZURUM

Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye bağlı Uzunahmet ve Şehitler mahallelerinin çilek yetiştiriciliğine elverişli alanlarında kadın çiftçiler ile birlikte çilek bahçeleri kuruldu. 
Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçeye bağlı Uzunahmet ve Şehitler mahallelerinin çilek yetiştiriciliğine elverişli alanlarında kadın çiftçiler ile birlikte modern tekniklere uygun üretimle, maliyet ve işgücünden tasarruf sağlanarak, kaliteli, bol ürün miktarıyla diğer köy ve mahallelere örnek teşkil edebilecek çilek bahçeleri kuruldu. Bu kapsamda İlçe Müdürü Metin Yiğit, önderliğinde İlçe Müdürlüğü bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisleri ile birlikte her iki mahallede 500 fidelik bahçeler kuruldu. Bahçe kurum ve fide dikim işlemleri Mayıs ayının 3. haftası tamamlanmış olup ilk hasadın haziran ayı ortalarından itibaren başlanacağı düşünülmekte. Bütün üretim sezonu boyunca bahçelerin bakım ve düzenlemesi İlçe Müdürlüğü tarafından kontrol edilecek. Bu çalışma ile ilçede kullanılmayan arazileri değerlendirerek çiftçiye yeni üretim alışkanlıkları kazandırmak ve özellikle kadın çiftçilerin katılımıyla emeklerinin daha etkin bir şekilde kullanmaları amaçlanmakta.

Etiketler : erzurum, kadın, çilek,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler