Kaldı 13 kilometre

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 26.05.2013 01:06:00
Tamamlandığında 14 bin 400 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun 6 tüneli arasında yer alacak olan Ovit Tüneli’nde şu ana kadar 1 kilometre mesafe kat edildi.
Kaldı 13 kilometre

RADARHABER / ERZURUM 

Tamamlandığında 14 bin 400 metre uzunluğu ile dünyanın en uzun 6 tüneli arasında yer alacak olan Ovit Tüneli’nde şu ana kadar 1 kilometre mesafe kat edildi. 
Rize ile Erzurum illerini birbirine bağlayacak olan 2 bin 50 rakım yükseklik ve 14 bin 300 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli inşaatında çalışmalar devam ediyor. Yapımına 11 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı tören ile başlanılan tünel tamamlandığında dünyanın en uzun 6 tüneli arasında yer alacak. 412 milyon 366 bin TL ihale bedelli proje yan yolları ve ek tünelleri ile birlikte 800 milyon TL’ye mal olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün şu anda devam etmekte olan en büyük yatırımı olan tünelin 2015 yılı sonlarında tamamlanması planlanıyor. Çift tüp şeklinde yapılan tünel için Rize ve Erzurum taraflarından aynı anda tünel açma çalışması sürüyor. Günde ortalama 16 metre tünel açılırken şu ana kadar toplamda uzunluk olarak bin 100 metre çift tüp olarak ise 2 bin 200 metre tünel açıldı.

VALİ TÜNELİ İNCELEDİ
Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tünel inşaatını ziyaret ederek inşaat şantiyesinde çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Projenin son durumu hakkında bilgi alan Çakır ve Bakırcı tünel inşaatını da gezdi. Vali Nurullah Çakır iş makinesine çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Çakır, burada yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden tünelin Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, “Tünel dünyanın en uzun tünellerinden bir tanesi. Toplamda ek tünellerle birlikte 17 kilometre uzunluğunda olacak. Ancak bunun 14.3 kilometresi çift tüplü tek tünel olacak. Bizim bölgemizden 2 bin 50 rakımdan başlayıp Erzurum’dan 2 bin 300 rakımdan çıkacak. Bu tünel sadece bölge ve illeri değil ülkeleri de birbirine bağlayacak önemli bir lojistik akstır. Dün bir köprü yapmanın telaşı içerisindeyken bugün artık büyük kanalların açıldığını görüyoruz. Boğazların oluşturulduğunu görüyoruz. Büyük havalimanı inşaatları yapıldığını görüyoruz. Bütün bunlar bizim ülkemizin büyüklüğünü ifade ediyor. Bu tünel ile 6 ay yerine göre 8 ay kapalı kalan Rize -Erzurum Karayolu'nu 365 gün uluslararası ölçekte ulaşıma açık tutabileceğiz" dedi.
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı konuşmada, Ovit Tüneli’nin asırlardır konuşulduğunu, göreve geldiklerinde ise tünelle ilgili sadece bir dosya kağıdı ölçüsünde harita bulunduğunu belirterek güçlü siyasi irade ile hayal denen bu projenin gerçeğe dönüştüğünü kaydetti.

Etiketler : tünel, ovit, dünya,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler