KEDFE’den Erzurum basınına büyük ayıp

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 12.04.2019 11:15:00
Koca derneğe yakışmayan hareket, Erzurum basınını da hem rencide etti, hem de yaraladı.
KEDFE’den Erzurum basınına büyük ayıp

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHAER / ERZURUM 

2 milyona dernek binası yaptıran Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu, ‘masraflı olur’ zihniyeti ile Erzurum basınına ‘beleşçi’ muamelesi yapıp büyük bir ayıba imza attı. Dernek, birkaç Muhabiri Kocaeli’ndeki Erzurum günlerine ‘gizli-kapaklı’ götürüp ‘‘ kimseye söylemeyin’’ uyarısı yaptı. Derneğin WhatsApp gurubuna attığı ve yenilir yutulur cinsten olmayan mesaj ise, ayıbın en büyük delili oldu. Büyük bir saygısızlığa imza atan KEDFE, Kocaeli’ne götürdüğü birkaç muhabire ise, ‘‘Soran olursa ‘kendi imkanlarımla geldim’ deyin’ diye de sıkı sıkı tembihledi.

 

KOCA FEDERASYONA YAKIŞMADI

 

200 bine yakın Erzurumlunun yaşadığı Kocaeli’nde bünyesinde 20 dernek bulunan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu(KEDFE) tarafından, Erzurum günleri adında bir program tertiplendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve federasyon ortaklığında 11-14  Nisan tarihlerinde Kocaeli’nde yapılacak ‘‘Palandöken’den Kartepe’ye Erzurum Günleri’’ programı öncesi büyük bir ayıba ve saygısızlığa imza atıldı. 2 milyon TL’ye Kocaeli’nde dernek binası yaptıran Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), Erzurum’da görev yapan gazetecilere yönelik sergilediği uygulama ile tepkilerin odağı oldu. Erzurum günlerinin tanıtım ve duyuru toplantılarında Erzurum basınını kullanan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE), iş organizasyona davet kısmına gelince Erzurum’da görev yapan Gazetecilere ‘beleşçi'  muamelesi yaptı. 

 

‘‘SADECE KONAKLAMANIZI KARŞILAYACAĞIZ’’

 

Tekin Dursun’un Başkanlığını yaptığı Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu, Erzurum’dan birkaç muhabiri seçip onları da aşağılarcasına ‘sadece konaklamanızı karşılayacağız’ şeklinde birde mesaj attı. Bu da yetmezmiş gibi birde Kocaeli’ne götüreceği gazetecilere, ‘‘ Siz gelin ama diğerlerine söylemeyin. Soran olursa da kendi imkanlarınızla geldiğinizi söyleyin’ gibilerinden aşağılık bir teklifte bulundu ve bu teklifini de maalesef bir kısmına kabul ettirdi. Teklife haklı olarak tepki gösterip dik duruş sergileyerek gitmeyen Gazeteciler de oldu. Erzurum basınını büyük rencide eden Whatsap mesajına, maalesef davete icabet ederek sessiz kalan Gazeteci arkadaşlarımız da oldu. Erzurum basını, Dernek Başkanı Tekin Dursun’un bu ayıp karşısında nasıl bir açıklama yapacağını merakla bekliyor.

 

 

 

İŞTE O SKANDAL MESAJ

 

Organizasyondan sorumlu olan ve aynı zamanda dernek başkan yardımcısı Ertuğrul Çetinkaya’nın da bir akrabası olduğu anlaşılan Eyüp Çetinkaya isimli kişi, birkaç Gazeteci belirleyip bunlarla iletişimde olmak için se bir WhatsApp gurubu kurdu. Çetinkaya, bu guruptan yazdığı skandal mesajda ise, koca derneğin düştüğü aciz durumu gözler önüne serdi. İmla kurallarının dahi hiçe sayıldığı o mesajı, aynen yayımlıyoruz: ‘‘ KIYMETLİ BASIN MENSUBU ARKADAŞLARIMIZ. Erzurum’dan yoğun bir talep var buraya karşı çok teşekkürler ancak şuanda burada olanlar haricinde yolculuk ve transferle ilgili sınırlı sayı olduğu için sadece gelebilecek olanların konaklamasını karşılayacağız. Sizlerden ricam buradaki arkadaşlarımızın haricindeki kardeşlerimizin kırılmaması adına uçak transferiyle ilgili bilgi paylaşmazsanız sevinirim saygılarımla’’ (Günebakış Gazetesi)

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler