
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Konuksever dadaş
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 18.06.2013 11:52:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Bahçesinde konaklayan piknikçilerden ücret talep etmeyen, “hepsi benim misafirim” dediği vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlayan 80 yaşındaki Haydar Korkmaz, Uzundere’deki eski han’a bakıyor ve orada mazisini arıyor.
Uzundere’nin Çamlıyamaç Köyü’ndeki Öşvank Kilisesi’ne giderken, yolun sağında neredeyse yıkılmaya yüztumuş ahşap bir han kalıntısı çarpar göze. Bir zamanlar önünden geçen Artvin karayolu nedeniyle hemen herkesin uğrak yeri olan bu hanın 80 yaşındaki sahibi Haydar Korkmaz, anılarıyla yaşıyor. Hanın önündeki bahçesine piknik yapmak için gelen vatandaşlara her türlü kolaylığı gösteren Haydar Korkmaz, hiç kimseden ücret talep etmediği gibi, yeri geldiğinde kendisinden malzeme isteyenlere elinden geldiğince yardımda da bulunuyor.
Ahşap hanın bulunduğu yerin Denizbaşı olarak anıldığını, artık kullanılmayan binada faal olduğu yıllarda 12 yatak bulunduğunu belirten Haydar Korkmaz, “Eskiden Artvin’e uzanan yol bizim hanın önünden geçerdi. Bu nedenle müşterimiz hiç eksik olmazdı. Nasıl ki yeni yol biraz uzağımızdan geçirildi, ondan sonra bu hanın yıldızı söndü. Hanın önündeki bahçeye özellikle hafta sonlarında çok sayıda piknikçi gelir. Kimseden bir ücret talep etmem. Onların rahat etmesi için elimden geleni yaparım. Mesela mangal için odunu, kömürü olamayana malzeme veririm. Bahçenin ortasında bir de çeşme akıttım. Buz gibi suyu olan bu çeşme, insanlarımız büyük kolaylık” dedi.
Uzundere’ye ve Öşvank’a son zamanlarda çok sayıda yabancı turist geldiğini, gelen turistlerin de yıkık hanın fotoğraflarını çektiğini hatırlatan Haydar Korkmaz, “Keşke bir proje geliştirilse de bu han yeniden yapılsa, çok mutlu olurum. Gelen turistler de burada konaklayarak yorgunluk giderir. Böyle bir yeri bundan böyle ne yapmak ne de bulmak mümkün olmaz” diyerek beklentilerini dile getirdi.
En Son Haberler
-
Başkan Sunar, temiz siteyi plaketle ödüllendirdi...
Başkan Sunar, temizliği ve düzeniyle dikkat çeken siteyi ödüllendirdi…
-
Yakutiye’de çocuklar sıfır atık şenliğinde eğlendi
Yakutiye'de çocuklar "sıfır atık şenliği" ile hem eğlendi hem doğayı yeşertti
-
İbrahim Erkal’a vefa gecesine yoğun ilgi
Başkan Sunar, İbrahim Erkal’ın sadece bir sanatçı değil, Erzurum’un sesi ve ruhu olduğunu ifade etti.
-
Elmalı: Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var
Üç yıl geçti. Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var.
-
Elmalı: Kongre binası yıkılamaz
Elmalı hukuki boyutunu anlatıp, kongre binası yıkılamayacağını açıkladı.
-
Elmalı'dan minik Teoman’a umut eli
Tanınmış Erzurumlu Hukukçu Ebubekir Elmalı, SMA hastası minik Teoman’a umut oldu.
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük’ten doğalgaz tepkisi
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük’ten doğalgaz rezaletine tepki: Yaşananlar utanç verici.
-
Ankara’da Erzurum rüzgarı esecek
Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu, “Erzurum Tanıtım Günleri” için hazırlıklarını sürdürüyor.
-
Elmalı, EFOR Şirketine Pazartesi gününe kadar süre verdi...
MHRS çalışanlarının maaşları ödenmedi, mağdurların sesi Elmalı devreye girdi.




