Konuksever dadaş

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 18.06.2013 11:52:00
80 yaşındaki Haydar Korkmaz, Uzundere’deki eski handa piknikçilere hizmet edip mazisini arıyor.
Konuksever dadaş

RADARHABER / ERZURUM 

Bahçesinde konaklayan piknikçilerden ücret talep etmeyen, “hepsi benim misafirim” dediği vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlayan 80 yaşındaki Haydar Korkmaz, Uzundere’deki eski han’a bakıyor ve orada mazisini arıyor. 
Uzundere’nin Çamlıyamaç Köyü’ndeki Öşvank Kilisesi’ne giderken, yolun sağında neredeyse yıkılmaya yüztumuş ahşap bir han kalıntısı çarpar göze. Bir zamanlar önünden geçen Artvin karayolu nedeniyle hemen herkesin uğrak yeri olan bu hanın 80 yaşındaki sahibi Haydar Korkmaz, anılarıyla yaşıyor. Hanın önündeki bahçesine piknik yapmak için gelen vatandaşlara her türlü kolaylığı gösteren Haydar Korkmaz, hiç kimseden ücret talep etmediği gibi, yeri geldiğinde kendisinden malzeme isteyenlere elinden geldiğince yardımda da bulunuyor.
Ahşap hanın bulunduğu yerin Denizbaşı olarak anıldığını, artık kullanılmayan binada faal olduğu yıllarda 12 yatak bulunduğunu belirten Haydar Korkmaz, “Eskiden Artvin’e uzanan yol bizim hanın önünden geçerdi. Bu nedenle müşterimiz hiç eksik olmazdı. Nasıl ki yeni yol biraz uzağımızdan geçirildi, ondan sonra bu hanın yıldızı söndü. Hanın önündeki bahçeye özellikle hafta sonlarında çok sayıda piknikçi gelir. Kimseden bir ücret talep etmem. Onların rahat etmesi için elimden geleni yaparım. Mesela mangal için odunu, kömürü olamayana malzeme veririm. Bahçenin ortasında bir de çeşme akıttım. Buz gibi suyu olan bu çeşme, insanlarımız büyük kolaylık” dedi.
Uzundere’ye ve Öşvank’a son zamanlarda çok sayıda yabancı turist geldiğini, gelen turistlerin de yıkık hanın fotoğraflarını çektiğini hatırlatan Haydar Korkmaz, “Keşke bir proje geliştirilse de bu han yeniden yapılsa, çok mutlu olurum. Gelen turistler de burada konaklayarak yorgunluk giderir. Böyle bir yeri bundan böyle ne yapmak ne de bulmak mümkün olmaz” diyerek beklentilerini dile getirdi.

Etiketler : erzurum, piknik, dadaş, uzundere, han, mazi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler