Koruyucu aile ihbar kurbanı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 02.05.2013 19:59:30
Sıla ve Ali’yi ihbarla kaybeden Demir ailesi, evlatlık edindikleri çocukları geri alabilmek için mücadele veriyor.
Koruyucu aile ihbar kurbanı!

 

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER-ERZURUM                                                                                                                                      

İlknur ve Murat Demir çifti, evlatlık olarak alıp büyüttükleri iki çocuğun, talihsiz bir olay nedeniyle ellerinden alınmasının üzüntüsünü yaşıyor. Demir ailesi, Başbakandan yardım bekliyor. Balıkkesir'de oturan ve 2004 yılında evlenen İlknur ve Murat Demir çifti, çocukları olmadığı için 2008 yılında Sıla’yı, 2009 yılında ise annesi tarafından doğurduktan sonra çöpe atılan Ali’yi kaldıkları yuvaya başvurarak evlatlık edindi. Geçen 6 yıl sonrasında emniyete giden asılsız ihbar, koruyucu ailenin dağılmasına neden oldu.

TAMİR İÇİN GETİRİLEN BİLGİSAYARDA UYGUNSUZ GÖRNÜTÜLER ÇIKINCA..

Demir çifti, kendi çocukları yerine koyup baktıkları Sıla ve Ali’yle mutu günler geçiriyordu. Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne gelen isimsiz bir ihbar, ailenin mutluluğuna gölge düşürdü. İhbarda, ailenin çocuklara kötü örnek teşkil edecek şeyler yaptığı iddia edildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, aileyi araştırmaya aldı. Evlerine ve iş yerlerinde denetimler yapıldı. İğneden ipliğe kadar araştırıldı. Evde herhangi bir olumsuz duruma rastlamayan Emniyet ve Aile ve Sosyal Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personeli, Baba Murat Demir’in işlettiği bilgisayar tamircisi dükkânında da aramalar yaptı. İş yerinde ki tüm bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarlardan birinde, müstehcen görüntüler bulundu. Baba Murat Demir’e görüntüler soruldu, bilgisayarın tamir için getirilen müşteriye ait bir bilgisayar olduğunu söyledi. Baba Demir, müşterinin parası çıkışmadığı için bilgisayarı dükkanda bırakıp gittiğini belirtti ancak polisleri inandıramadı. Murat Demir, bunun üzerine bilgisayarın sahibi olan müşterisini bulup emniyete götürdü. Müşteri, emniyette verdiği ifadesinde bilgisayarın kendisine ait olduğu söyledi.Ancak buna rağmen çocuklar aileden alınarak 15s Şubat 2013 günü Ayvalık Çocuk Yuvasına Yerleştirildi.

“ONLARI BİZDEN KOPARMAYIN”

45 günden bu yana çocuklarını göremeyen aile, yetkililerden yardım bekliyor. Koruyucu anne İlknur Demir, “Onlar bizim yavrularımız, onları bizden koparmayın. Biz suçsuzuz. Dava sonuçlanana kadar biyolojik aileler gibi evden uzaklaştırma cezası almaya razıyız. Onların psikolojileri bozulmasın, aile ortamından uzak kalmasınlar” dedi. Koruyucu Baba Murat Demir, Yuvadan aldıkları Sıla ve Ali’yi olmayan çocukları kadar çok sevdiklerini söyledi. Erkek çocukları Ali’yi yurttan aldıktan 1 yıl sonra engelli olduğunu öğrendiklerini ancak bunu hiçbir şekilde sorun etmediklerini belirten koruyucu baba Murat Demir, “Koruyucu aile statümüz iptal edildiği zaman il müdürümüze ‘Biyolojik aileler gibi bana uzaklaştırma verin, eğer olmazsa aklanana kadar eşimden anlaşmalı olarak boşanayım, farklı bir ile gidip mahkeme boyunca çocukları da görmem. Yeter ki çocukları evden almayın’ dedik. Ama kabul ettiremedik. Kayınbabam ve kayınvalidem çocuklar zarar görmesin diye, mahkeme süreci geçene kadar çocukların koruyucu ailesi olmak istedi. Ayvalık Çocuk Yuvası’na başvurdular ancak 3 ay bekleyeceksiniz diye cevap aldık. Bizim amacımız zaten çocuklarımızın yurt ortamında bulunmamaları. Psikolojik travmalara neden olabilir. Bir sıcak yuva ortamından tekrar alınarak yuvaya gitmeleri. Ancak bizi kimse dinlemedi hiçbir ,dilekçemiz cevaplanmadı” dedi.

BİRÇOK DİLEKÇE VE BAŞVURU CEVAPSIZ KALDI

Demir ailesi, Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu ilgililere 50’ye yakın dilekçe göndermiş. Gönderdikleri hiçbir dilekçeye cevap alamayan aile, “45 gündür çocuklarımızı görmeyi bırakın sesini bile duymadık. Balıkesir İl Müdürümüz bizleri mafya olarak görerek çocuklarımızı bu konuda genelge olmasına rağmen okullar açıkken başka bir ile nakil ettirmiştir. 6 yıl boyunca örnek aile olarak baktığımız çocuklarımızı kaçırmak gibi uygunsuz bir davranışa girmemiz mümkün değildir. Biz ve çocuklarımız yaşananları hak etmedik. Kızım giderken annesi İlknur Demir’e, ‘Anneciğim bize nazar değdi’ demişti Evimiz artık bizim için mezar oldu” diye konuştu. Başbakana seslenen aile “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Bizler birer anne baba olarak çocuklarımızı çok özledik, görmek istiyoruz. Bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Yüzde 50 oranında zihinsel engelli olan oğlumuz Ali’nin bizlerden başka kimsesi yoktur. Oğlumuzu nüfusumuza geçirebilmek için gerekli başvuruyu yaptık. Oğlumuz bizim aldığımızda 4 yaşındaydı kimsesi yoktu. Biz onun anne, baba, teyze, nine, dede tüm akrabaları olduk. Lütfen sayın bakanım bizi oğlumuzdan ayırmayın. Oğlumuzun zihinsel engelli olması bizim için bir engel değil. Biz oğlumuzu evlatlık olarak istiyoruz. Size bir anne baba olarak yalvarıyoruz” dedi.

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler