Küçükler: Ahilik Türk milletinin yaşam tarzıdır

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 26.09.2013 19:43:00
Başkan Ahmet Küçükler, medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değerden birininde Ahilik olduğunu söyledi.
Küçükler: Ahilik Türk milletinin yaşam tarzıdır

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, medeniyet tarihine kültürümüzün armağan ettiği birçok değer olduğunu, bu değerler arasında, sosyal hayatı her yönüyle kavrayan bir sivil yapılanma kurumu olan Ahiliğin önde geldiğini söyledi. Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Küçükler, “Ahilik Türk kültürünün ürettiği; sosyal, ekonomik ve kültürel değerler bütünüdür” dedi. Ahiliğin insanı esas aldığını, insanı bir üretim aracı görmediğini, insanı bir amaç olarak gördüğünü belirten Küçükler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"TİCARİ AHLAKIN TEMEL TAŞIDIR"

“Ahilik bilinci, ticari ahlakın temel taşıdır. Ahilik; Türk-İslam kültürünün en net yansımasıdır. Türk Milletinin yaşam tarzıdır, Bu tarz her zaman dünya ülkelerine örmek olmuştur. Ahilik Türk Milleti’nin vicdanında yer alan, millet olma özelliğinin en bariz ifadesidir. Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan Türk Milleti’nin, köklü geleneklerinden biri olarak bugünlere kadar ulaşan Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Milletimizin sahip olduğu, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın ürünü olarak zamanın ihtiyaçlarına göre kurumlaşan Ahilik geleneği, toplumsal yaşamımıza yaptığı olumlu katkıların yanı sıra bugünkü karşılığıyla meslek ahlakı ve çalışma disiplininin oluşmasında etkili olmuştur. Ahilik geleneği; tüketiciyi koruyan ilkeleriyle kaliteyi artıran, standartların gelişmesine katkıda bulunan ve toplumsal huzurun sağlanmasına yardımcı olan bir özelliğe sahiptir. Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli etken ve ortak değerlerin korunmasıdır. Bu yönüyle vicdanlara hitap eden Ahilik geleneği, meslek erbabı esnaflarımız aracılığıyla, geçmişten geleceğe insanlığa ışık tutmaya devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı tebrik ediyorum.”

Etiketler : Erzurum, Ahi, hafta, Türk,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler