Kurban alırken sahte küpe kurbanı olmayın!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 12.09.2013 11:57:00
Yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan sevkiyatları başlarken yetkililer ”sahte küpe” konusunda uyardılar. U
Kurban alırken sahte küpe kurbanı olmayın!

RADARHABER/ ERZURUM

Yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan sevkiyatları başlarken yetkililer kurban alacak vatandaşları ”sahte küpe” konusunda uyardılar. Uzmanlar, vatandaşları alacakları kurbanlık hayvanlar için dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardılar. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla tüm üreticilerin, hizmet ettiği sektöre bol, bereketli ve kazançlı kurban bayramı dilediğini söyledi.

AĞZINDA VE BURNUNDA AKINTI OLMASIN
Erdurmuş, Kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara şu tavsiyelerle bulundu; “Yüksek ateşi olmayan, ağız ve burun akıntısı olmayan, cinsel organlarından kötü kokulu akıntı gelmeyen. Kurban alacak vatandaş, hayvanı gözle de muayene edebilmelidir. Büyükbaş hayvanlarda tüylerin kırışık olmaması önem taşırken, hayvanların bakışının donuk olup olmadığına dikkat edilecek hayvanları alsınlar. Bakanlığımızın veri tabanına kayıtlı olmuş kulak küpesi ve yanında pasaportu ve sağlık raporu olan hayvanları tercih etsinler çünkü bakanlığımızın veri tabanında kulak küpesi olan hayvanların yaşı, ırkı, cinsiyeti, sahibine kadar bütün bilgiler mevcuttur. Olası bir hırsızlığa karşı önlem anlamında da o tür bilgiler mevcut olduğu için hırsızlığın önüne geçilebilir. Ama vatandaşlarımızı sahte küpeye karşı uyarıyorum buna çok dikkat etsinler. Onun dışında gebelikle alakalı durumlar söz konusu bunlara da vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerek. Hayvan satış dönemi boyunca veteriner hekim arkadaşlarımızı hayvan pazarlarında bulunduracağız. Hayvan alacak vatandaşlar arkadaşlarımızdan yardım isteyebilirler. Çünkü gebelikle alakalı hayvanların büyük hassasiyetleri var ona dikkat etmeleri gerekir. Vatandaşlarımız aldıkları hayvanla ilgili herhangi bir şüpheye düştüklerinde il ve ilçe müdürlüklerimizin kapısı her zaman açık, telefonla ya da bizzat kendiler gelerek yardım isteyebilirler.”

 

Etiketler : Erzurum, bayram, kurban, küpe,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler