Leyla tüm suçlardan beraat etti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.09.2013 22:45:00
Tortum'da eylemlerin simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya'ya mahkemeden güzel haber geldi.
Leyla tüm suçlardan beraat etti

RADARHABER / ERZURUM 

 
Erzurum'un Tortum İlçesi'nin Ödük Vadisi'nde yaptırılması planlanan hidroelektrik santrallere (HES) karşı çıkan yöre halkının aylar süren eylemlerinde hep ön safta yer alarak, "eylemlerin simgesi" haline gelen Leyla Yalçınkaya'ya mahkemeden güzel haber. "Görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama" gibi suçlardan 9 yıl hapis istemiyle Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Leyla Yalçınkaya, hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti. Beraat kararını değerlendiren Leyla'nın avukatı Ercüment Şenol, "Tortum'da adalet Leyla üzerinden tecelli etti. Verilen kararla Türkiye'de adil hakim ve savcıların olduğu inancımız yenilendi" dedi.

9 YILA KADAR HAPİS İSYENDİ
Ödük Vadisi'ne kurulacak 3 ayrı HES için düzenlenen gösterilerden sonra Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini er olarak yapan Abdullah Teke, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 5 Ağustos 2011 günü Leyla Yalçınkaya'nın attığı taşla yaralandığını iddia etti. Aynı birlikte vatani görevini yapan er Adil Aldemir ise genç kızın kendisine "Şerefsizler" diye hakaret ettiğini öne sürdü. Er'lerin yaptığı suç duyuruları üzerine HES direnişinin simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya hakkında Tortum Asliye Ceza Mahkemesinde Leyla Yalçınkaya hakkında 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlamalarıyla iki ayrı dava açıldı. Suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı, iki ayrı davanın birleştirilmesinin yanı sıra tutuksuz olarak yargılanan Leyla'nın 9 yıla kadar hapis cezası almasını talep etti.

SİYASİLER DURUŞMALARA KATILARAK DESTEK VERMİŞTİ
HES direnişinin sembolü olan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dikkatini çeken Leyla Yalçınkaya'ya yargılama boyunca çok sayıda CHP milletvekili destek oldu. Leyla'nın yargılandığı tüm duruşmaları izleyen CHP'li vekiller, bugün yapılan karar duruşmasına katılmadı. Aynı şekilde bir süre önce ailesi tarafından istemediği bir kişiyle evlendirilmek istendiği gerekçesiyle evinden kaçıp, İzmir'deki yakınlarına giden ve kısa süre önce de yeniden Tortum'daki ailesinin yanına dönen Leyla da Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına gelmedi. Leyla'yı avukatları Eşber Yağmurdereli ve Ercüment Şenol savunmak için mahkemede hazır bulundu. 

TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİ
Dava sonunda mahkeme, delil yetersizliğinden sanık Leyla Yalçınkaya'nın tüm suçlamalardan beraatine karar verdi. Leyla Yalçınkaya'nın dava sürecinde psikolojisinin bozulduğunu belirten avukat Ercüment Şenol, "Tortum'da adalet Leyla Yalçınkaya üzerinden tecelli etti. Verilen kararla Türkiye'de adil hakim ve savcıların olduğu inancımız yenilendi. Müvekkilim delil yetersizliğinden beraat etti" diye konuştu.Avukat Eşber Yağmurdereli ise "Bu tür kararlar umarım ki Türkiye'nin birçok yerinde yapılan HES'lere de örnek teşkil eder. Bu tür kararlarla umarım toplumun vicdanı az da olsa rahatlar" dedi.
Leyla Yalçınkaya, Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde benzer suçlamalarla 'hakaret' suçlamasıyla açılan başka bir davadan daha geçen Ocak ayında beraat etmişti.
Etiketler : Erzurum, Leyla, HES, mahkeme,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler