Mecidiye İlkokulunda 23 Nisan Coşkusu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 28.04.2016 09:15:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Mecidiye İlkokulunda 23 Nisan kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Ülkemizde ve şehrimizde tüm okullarda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programlarında öğrenciler çeşitli gösteriler düzenlerken Erzurum’da bu yıl etkinlikler çerçevesinde Mecidiye İlkokulu ve Özel Eğitim Uygulama Merkezi bir ilki gerçekleştirdi.
Mecidiye İlkokulunun bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğrencileri birlikte doyasıya eğlendiler.
Törene Mecidiye İlkokulu Müdürü Uğur Bingöl, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Kasım Karaca, her iki Okul da görev yapan öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Kasım Karaca, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle, bizler de özel çocuklarımıza 23 Nisan sevincini yaşatmak istedik. Bizim en büyük amacımız, çocuklarımızı sürekli yaşam ortamlarına çıkarmak ve onları yaşamları boyunca kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabilecekleri becerileri kazandırmaktır. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlayarak, 23 Nisan'ın onların bayramı olduğunu göstermek, yaşayamadıkları bu duyguyu onlara yaşatmak istedik. Bu tür organizasyonlarla engellilerin kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olarak, üretime katkıda bulunmalarını sağlamak sosyal sorumluluğumuzdur. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Mecidiye İlkokuluyla birlikte hazırladığımız bu program da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Mecidiye İlkokulu Müdürü Uğur Bingöl ise konuşmasında dini ve milli bayramların milli birlik ve beraberliğimiz için önemi üzerinde durdu. Bingöl, bağımsızlığının ilanını çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek ülke olduğumuzun altını da çizdi. Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileriyle Mecidiye İlkokulu öğrencilerinin birlikte sergiledikleri Halk dansları ve Korolar velilerin de yoğun ilgisini çekti. İki Okul öğrencilerinin bir birleriyle olan sıcak ilişkileri ise izleyenlere ayrı bir sevinç kattı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiirlerin okunmasından sonra, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, etkinlikleri kapsamında çocuklar doyasıya eğlendi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler