Meclise Osmanlı'da bile olmayan süs hamamı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 07.05.2013 18:06:13
Erzurum İl Genel Meclis binasının zemin katına hamam, düğün salonu ve spor salonu yaptırıldığı ortaya çıktı.
Meclise Osmanlı'da bile olmayan süs hamamı!

Erhan AKPINAR’ın haberi…

RADARHABER – ERZURUM

Erzurum İl Genel Meclis binasının zemin katına hamam, düğün salonu  ve spor salonu yaptırıldığı ortaya çıktı. Saunasıyla, göbek taşıyla, kurnasıyla tam donanımlı yapılan hamamın çok yorulan meclis üyelerinin yorgunluklarını atmaları için mi yoksa kiraya verilmek için mi yapıldığı anlaşılamadı. Genel Sekreter Selami Altınok döneminde yaptırıldığı öğrenilen hamamın, yaklaşık 3 yıldır boş bekletildiğini belirten Meclis Başkanı, Bülent Taşkesenligil, “Hamam yapımı Selami beyin tasarrufuydu. Kiraya verilmesi düşünüldü, ancak sonra vazgeçildi. Maliyeti ne kadar bir bilgimiz yok” şeklindeki açıklaması şaşkınlıkla karşılandı.Genel Sekreter Selami Altınok, meclis binası zemin katına sadece hamam yaptırmakla kalmamış. Hamamın yanı sıra düğün salonu ve spor salonu da yaptıran Altınok’un, buraları neden boş beklettiği ve kiraya vermediği ise merak konusu oldu.

LÜKS HAMAM

2010 yılında dönemin Genel Sekreteri Selami Altınok tarafından yaptırıldığı öğrenilen ve 3 yıldır kapısı kilitli tutulan hamamın kapıları gazeteniz YENİGÜN için açıldı. Zemin kata yaptırılan ve girişi için arka kısımdan ayrı bir kapı yaptırılan hamamın neden kapalı tutulduğu ve kiraya verilmediği ise öğrenilemedi.  İl Özel İdaresi yerleşkesi içerisinde yaptırılan ve maliyeti 4 milyon 861 bin TL’yi bulan İl Genel Meclis binası yaptırılırken Genel Sekreter Selami Altınok tarafından düşünülüp hayata geçirilen hamamda adeta yok yok.  Dış cephenin 1923’deki Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Erzurum Kongresi’nin yapıldığı binaya benzetilen ve içi tamamen Selçuklu motiflerinden esinlenilerek bina da Fin Hamamı, kurnaları, göbek taş ve muslukları ile yapımı tamamlanan hamamın çok yorulan meclis üyeleri için mi yoksa kiraya verilmek için mi yaptırıldığı ise tam bir muamma konusu.  Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, “Kiraya verilmek için yaptırıldı” derken, geçen 3 yıl içerisinde neden kiraya verilmediği sorusu zihinleri meşgul ediyor. Hamamın 3 yıldır kapısının kilitli olması , “Acaba meclis üyelerine hizmet verilmesi için yaptırıldı? sonra gelecek tepkilerden korkulduğu için mi faaliyete geçirilemedi” sorusunu akıllara getiriyor.

HAMAMLA YETİNİLMEMİŞ

Dönemin Genel Sekreteri Selami Altınok, meclis binasına hamamın yanı sıra büyük bir düğün salonu ile spor salonu yaptırmayı da ihmal etmemiş. Duvarları aynalarla donatılan spor salonunun yanı sıra son sistem ses mikseri ve spot ışıkları ile donatılan düğün salonunu da 3 yıldır adeta çürümeye terk edilmiş vaziyette boş bekletiliyor.

DEVLET ZARARA MI UĞRATILDI?

Hamam, spor salonu ve düğün salonunun hangi amaçla yapıldığının net bir dille açıklanmaması acaba devlet zarara mı uğratıldı sorusunu da gündeme getirdi. Vatandaşlar, “Eğer kiraya verilmek için yapıldıysa 3 yıldır neden kiraya verilmedi diye düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. “ demekten kendilerini alamadılar.

3 YILDIR FARKEDİLMEDİ

Diğer taraftan 3 yıl önce bitirilen, hamam, düğün salonu ve spor salonundan çoğu meclis üyesinin de haberinin olmadığı iddia edildi. 3 yıl boyunca hemen her hafta giden basın mensuplarına da herhangi bir bilgi verilmemesi yine akıllara soru işaretlerinin gelmesine neden oluyor. Hamam, düğün salonu ve spor salonunun zemin katta yapıldığını duyduklarını belirten bazı meclis üyeleri, “Ancak ne gezmişliğimiz vardır ne de görmüşlüğümüz. Hangi amaçla ve niye yaptırıldığını dahi bilmiyoruz. Ancak bizler için yaptırılmış olsaydı bilgimiz olurdu. Buranın boş bekletilmesine ise bir anlam veremedik” diye konuştular.

BAŞKAN TAŞKESENLİGİL: İDARE TASARRUFU

İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, 2010 yılında yaptırılan hamamın tamamen idare tasarrufu ile yaptırıldığını söyledi. Kiraya verilmesi düşünülerek hamam ,düğün salonu ve spor salonunun yaptırıldığını ifade eden Bülent Taşkesenligil, “ Kanun bizlerin itiraz etmesine engel oluyor. O yüzden de  yapılmasına bir şey denilememişti, itiraz edilememişti. Sayın Selami beyin ne düşünüp  yaptırdığını, hangi amaçla yaptırdığını bilemiyoruz. Ancak daha sonra kendisi tarafından  kiraya verilmesi düşünülmüştü. Ancak olmadı, kiraya verilmedi. Kiraya verilmesi konusunda farklı düşünceler oluşmuştu. Daha sonra spor kulübümüz işletsin diye düşündük ancak bunda da başarılı olamadık. Mali ve idari yönden belediyeler gibi özerk olduğumuz için böyle şeyle yapılabiliyor. Gelir elde edilecek şeyle yapılması gerekiyor. Meclis üyelerimize hizmet vermesi için yapılmadığını biliyorum. Öyle olsaydı faaliyete geçirilir ve hizmete sunulurdu. Artık buradan belediye sorumlu olduğu için onlar  hangi amaçla kullanırlar bilemeyiz” şeklinde konuştu.(YENİGÜN)

 

Etiketler : hamam, osmanlı, süs, Selami, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ahmet 07.05.2013 05:05:25

    Yuh be.Bu adam hakkında bir soruşturma başlatsalar neler çıkar neler. Başta da bazı gazetecilere yedirdiği paralar...

En Son Haberler