Memiş: Hepimiz onlara sahip çıkmak zorundayız

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 09.05.2023 18:00:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Valisi Okay Memiş, engelli bireylerin toplumsal yaşamda hoşgörü ile karşılanan, seven, sevilen, üreten vatandaşlar olması için destek olunması gerektiğini söyledi. Vali Okay Memiş, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Toplumun önemli bir parçasını oluşturan engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekerek gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihleri “Engelliler Haftası” olarak kutlanmaktadır. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından birisi de tüm bireylerin haklardan eşit yararlanmasıdır. Engellilere sahip çıkmak, sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, hepimizin üzerine düşen vazifedir. Engelli kardeşlerimize toplumun bir parçası oldukları hissettirilmelidir.” dedi.
 
 
“Devletimiz gerekenleri her zaman yapıyor”
 
 
Engellilere, toplumun her kesiminin sahip çıkması ve hayata kazandırılması gerektiğini vurgulayan Vali Memiş, “Kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri yönünde çalışmaların yapılması, toplumsal ve kamusal desteğin verilmesi ile istihdam imkânlarının da oluşturulması gerekmektedir. Devletimiz bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmeleri, iş gücüne katılımları, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; özel eğitime ihtiyacı olanların da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödenmesi, sosyal güvencesi olmayanlara aylık bağlanması, kendi namına çalışanlara ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamu ve özel sektörde iş imkanı ile engelli gençlere yönelik sınavlar gerçekleştirerek, pozitif ayrımcılık sağlamıştır.” şeklinde konuştu.
 
 
“Başarıları ile gurur duyuyoruz”
 
 
Erzurum Valisi Okay Memiş yaptığı açıklamayı şöyle tamamladı “Özellikle şu hususu da vurgulamak isterim. Kardeşlerimiz, durum ve konumlarına göre, hiçbir engel tanımadan pek çok sanat dalında özveri ve gayretle çalışarak eserler vermektedirler. Ayrıca, yine birçok sportif faaliyetlerde de bulunarak, bu alanlarda ülke ve dünya çapında üstün başarılara imza attıklarını gururla görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı” kutluyor, değerli ailelerine en kalbi duygularımla sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler