Mevlana Vadisi gün sayıyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 29.05.2013 23:30:00
Yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde inşaatı devam eden Mevlana Vadisi Projesi Erzurum halkı için yeni bir yaşam bölge olarak hizmet verecek.
Mevlana Vadisi gün sayıyor!

RADARHABER / ERZURUM

Yaklaşık 50 dönüm alan üzerinde inşaatı devam eden Mevlana Vadisi Projesi Erzurum halkı için yeni bir yaşam bölge olarak hizmet verecek. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Mevlana Caddesi’nde oluşturulacak yeşil koridorla Çat Yolu-Yenişehir bağlantısının çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. 

''İNSAN VE ÇEVRE ODAKLI PROJE''

Küçükler, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak inşaatını yürüttüğümüz Mevlana Vadisi Projesi insan ve çevre odaklı bir projemizdir. Özgün mimarisiyle bölgede farklılık yaratan proje kapsamında, vadi tamamen yeşile bürünecek. Dört adet havuz, ahşap evler, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, şelale ve koşu yolu gibi yapıları içeren özel bir çevre oluşturuyoruz. Proje kapsamında vadide, çeşitli bitki ve çiçek türleriyle örnek bir peyzaj çalışması yapıyoruz."
50 Dönümlük alının yüzde 90`nı yeşile ayrılmış durumda. Proje, yapay gölleri ve havuzlarıyla doğanın tüm renklerine ev sahipliği yapacak. Mevlana Vadisi Projesi, 2013’te tamamlanarak Erzurum halkının hizmetine sunulacak. 

Etiketler : Erzurum, Mevlana, proje,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler