Mezarı başında saz çalıp atıştılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 27.05.2013 10:30:00
Âşık Mevlüt İhsani ölümünün 22. Yıldönümünde Oltu’ya bağlı Duralar Köyü’ndeki mezarı başında sözlü sözlü anıldı.
Mezarı başında saz çalıp atıştılar

 Âşık Mevlüt İhsani ölümünün 22. Yıldönümünde Oltu’ya bağlı Duralar Köyü’ndeki mezarı başında anıldı. 
Âşık Mevlüt İhsani ölümünün 22. Yıldönümünde Oltu’ya bağlı Duralar Köyü’ndeki mezarı başında anıldı. Duralar Köyünde sabah saat 9’da Mevlüt İhsani’yi anmak için toplanan kalabalık hep birlikte mezarlığa kadar yürüdü. İmamların okuduğu Kur’an-ı Kerim sonrası yapılan dua ile mezarı başında anılan Mevlüt İhsani’nin âşıklık geleneğine büyük katkılar sunduğu dile getirildi.
Kültür Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen anma töreninde Duralar Köyü Muhtarı Musa Çalışkan, köylerine gelen konuklarına hoş geldin konuşması yaptı. Ardından Oltu ve çevre illerden gelen âşıklar Mevlüt İhsani’den şiir ve deyişler okudu.
Öğlene doğru sona eren köydeki anma programı sonrası Duralar köylüleri misafirlerine kurmuş oldukları çadırda bir öğlen yemeği verdiler.
Anma töreninde Mevlüt İhsani’den övgüyle söz eden Halk Âşıkları Cemal Divani, Sıtkı Eminoğlu, Kamil Çalışkan, Sinan Öztürk ve Şakir İhsanoğlu, “Değerli büyüğümüz, Mevlüt İhsani’nin yazmış olduğu şiir, deyiş ve türküler bugün bile sermayemiz olmuştur. Kendisini minnetle anıyoruz.” dediler.
Duralar Köyündeki Mevlüt İhsani’yi Anma Programı akşamda Belediye Sinema Salonunda düzenlenen Âşıklar Programı ile devam etti.
Akşam 17’de başlayan Âşıklar Programında Mevlüt İhsani’nin çırağı Âşık Cemal Divani ustasını tanıtan bir konuşma yaptı. Cemal Devani, “Mevlüt İhsani bölgemizde yetişen Sümmani Baba’dan sonra en büyük âşıktır. Bu değerlerimize yeterince sahip çıkmalıyız. Gelecek nesillere bu kültür ve değerlerimizi bu tür programlarla aktarmalıyız.” dedi.
Daha sonra sırayla sahne alan âşıklar Mevlüt İhsani’den türkü ve şiirler okudular. Programın sonunda Âşık Cemal Divani, Sıtkı Eminoğlu ve Kamil Kamiloğlu’nun birlikte yapmış oldukları atışmalar salondaki konuklara keyifli anlar yaşattı.

Etiketler : saz, aşık, erzurum, yıldönümü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler