Öğretmene cinsel istismara rekor ceza

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 23.09.2013 19:12:00

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Türkçe öğretmeni A.K.'ye cinsel istismarda buhunup ağır yaraladıkları iddiasıyla yargılanan iki sanık, 108 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rekor ceza alan şüphelilerin yakınları mahkeme salonunda sinir krizi geçirdi.

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklardan Kadir N., adam öldürmeye eksik teşebbüs, cinsel istismar, nitelikli yağma, hürriyeti tahdit suçundan 58 yıl, diğer sanık Ümit A.'ya ise 50 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından şüpheli yakınları sinir krizi geçirdi. Mahkeme heyetine tepki gösteren sanık yakınları, güvenlik görevlilerince duruşma salonundan çıkarıldı.

MAHKEME BAŞKANINA VİJDAN SORGUSU

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel istismar", "yağma" ve "hürriyeti tahdit" suçlamasıyla yargılanan Kadir N.'ye 58, Ümit A.'ya ise 50 yıl olmak üzere toplam 108 yıl hapis cezası verdi. Karar açıklanmadan önce son sözü sorulan sanıklardan Kadir N., mahkeme heyetine "Hakim bey sizde inanç varsa, elinizi vicdanınıza koyun. Ben bu suçu işlemedim. Bana Abdullah Öcalan gibi ceza vereceksiniz. Ben 20 lira verip, geneleve gitmesini de bilirdim. Sizi Allah'a havale ediyorum" derken, Ümit A. ise "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi. Kararın açıklanmasından sonra Kadir N. ve Ümit A.'nın yakınları sinir krizleri geçirip, mahkeme heyetine tepki gösterdiler.

OLAY

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğramıştı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralanmıştı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alınmış, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Masası'ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N.'den önce DNA testi için çeşitli örnekler alınmıştı. DNA testi sonrası Kadir N. ve işsiz olan arkadaşı Ümit A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

 

Etiketler : Erzurum, ceza, hapis, öğretmen,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler