Oltu İHL proje ekibi ilçede tura çıktı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 28.05.2013 12:51:00
Oltu İHL proje ekibi İlçe ilçe yöneticilerini ziyaret ederek gezi ve proje hakkında bilgilendirdiler.
Oltu İHL proje ekibi ilçede tura çıktı

RADARHABER / ERZURUM

“AB Ülkelerinde Din Öğretimi Uygulamalarının Yerinde İncelenmesi ve Din Mensupları Arasında Hoşgörü” konulu LDV Projesi kapsamında İtalya’nın çeşitli şehirlerindeki incelemelerini tamamlayarak ilçeye dönen Oltu İHL proje ekibi İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve ilçe Müftüsü Vahittin Kaim’i makamlarında ziyaret ederek gezi ve proje hakkında bilgilendirdiler. 
Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen eğitim projesi kapsamında İtalya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Oltu İHL Proje Ekibi, 7 Mayıs 2013’te başlattığı etkinlikleri 14 Mayıs 2013’te tamamlayarak yurda dönmüştü.
Yurtdışı gezi ve incelemelerini Kaymakam Çobanoğlu, Belediye Başkanı Ziyrek ve Müftü Kaim İle paylaştıklarını belirten proje koordinatörü Temel Vural, “Okulumuz adına hazırladığımız ve 2012 duyuru döneminde Ulusal Ajans tarafından LDV programı kapsamında kabul edilen projemiz 1 Haziran 2012 tarihi itibariyle yürütülmeye başlandı. 

Proje kapsamında ilk olarak 6-13 Kasım 2012 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’ne bir dizi çalışma ziyaretinde bulunduk. Projenin ikinci hareketliliği ise 7-14 Mayıs tarihleri arasında İtalya’ya gerçekleştirildi.” dedi.
Proje Koordinatörü Vural, İtalya’nın Rimini şehrinde 10 kişilik proje ekibiyle yürüttükleri çalışma programının başarıyla uygulandığını, projenin İtalya’daki yerel ortakları ve ev sahibi kurumlar olan “Alberto Marvelli Enstitüsü” ve “Sistema Torismo” adlı turizm kuruluşunun ev sahipliğinde Rimini’de bulunan eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve dini kurum temsilcileri ile son derece olumlu ve verimli görüşmeler gerçekleştirip incelemelerde bulunduklarını aktardı.
Oltu İHL Müdürü Önser Yeğin ise San Marino, Floransa, Roma ve Napoli şehirlerinde kültürel incelemelerde bulunduklarını belirterek, “Bütün bu gezi ve inceleme çalışmalarımız sırasında, genel olarak eğitim öğretim ve özelde din eğitimi konusundaki uygulamaları Avrupa’da yerinde görme fırsatı yakaladık. İtalya’nın kültür ve sanat değerlerini yakından tanıma imkânı bulduk. Projemizin diğer bir başlığı olan hoşgörü kültürü konusunda da çok önemli gözlem ve tespitlerimiz oldu” şeklinde konuştu.

Etiketler : ziyaret, proje, ekip,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler