Ölüm Yoluna Tünel İstiyorlar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 09.02.2016 10:32:00
Pirinkayalar geçidi, onlarca kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 'ölüm yolu' olarak adlandırılıyor.
Ölüm Yoluna Tünel İstiyorlar

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum-Artvin karayolunda bulunan Pirinkayalar mevki, bugüne kadar onlarca kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 'ölüm yolu' olarak adlandırılıyor. Erzurum’un Uzundere üzerinden Karadenize tek bağlantı yolu olun Pirinkayalar Geçidi, sürücüler için adeta kabus yolu. Bugüne kadar çok sayıda kişinin Tortum gölüne uçarak hayatını kaybettiği Pirinkayalar geçidi, kış aylarında ise kar ve buzlanma nedeniyle defalarca kapanıyor. Özellikle kış aylarında TIR’ların kuyruklar oluşturduğu yol, 12 ay boyunca kabusun yaşandığı bir yol olarak tanınıyor. Gerek vatandaşlar gerek se sürücüler, Pirinkayalar bölgesine yapılacak bir  tünelin tek çözüm olduğunu söyleyerek yetkililerden sorunun giderilmesini istiyorlar. 
 
TÜNEL YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Sürekli ölüm olayı ile gündeme gelen Pirinkayalar geçidine tünel yapımı için girişimlerde bulunuldu ancak bir sonuç alınamadı. Yıllardır yapılacağına dair kamuoyunda dolaşan söylentiler, bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Tünel projesi dahi yapıldı ancak yatırım programına alınmadı. Pirinkayalar Tüneli’nin bir an önce yapılması için, Uzundereliler sosyal medyadan kampanya başlattı. Başta Erzurum Milletvekilleri olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan vatandaşlar, "İnsanlar buradan her zaman geçtiklerinde tedirginlik yaşıyorlar. Acil olarak tünel çalışmalarının başlatılması gerekmekte. Bugüne kadar onlarca kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin önüne geçilmesi için tek çözüm tünel yapılması. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
 
UZUNDERE TURİZMİNİ DE  ETKİLİYOR
Erzurum'dan Artvin'e gitmek için bu güzergâhı kullanan sürücüler ise, yıllardır Pirinkayalar mevkisinin kanayan yara olduğunu ifade ettiler. Ölüm yolu olan Pirinkayalar geçidi, Uzundere turizmine de büyük darbe vuruyor. 2013 Yılında turizm merkezi ilan edilen Uzundere'ye, Pirinkayalar riski nedeniyle yerli ve yabancı turistler dahi gelmek istemiyor. Vatandaşların tek beklentisi, 2016 yılında Pirinkayalar'a tünel ve yol genişletme çalışmasının yapılması.  
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Kafkas Yusufelili 09.02.2016 05:02:21

    Uzunderelilerde Yusufelililerde bu ölüm geçidine tünel yapılmasın istiyoruz burası onlarca can aldı onlarca aile yıkıldı gitti devlet hükümet artık feryadımızı duysun!!!ÖLÜMLER OLMASIN ARTIK!! PİRİNKAYALARA ÖLÜM GEÇİDİNE TÜNEL İSTİYORUZ!

En Son Haberler