Önce HES’e sonra görücüye isyan!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 20.05.2013 18:00:00
HES karşıtı eylemlerin sembol ismi olan Leyla Yalçınkaya, 18 yaşına girdiği gün görücü usulü evliliğe karşı çıkıp kaçtı.
Önce HES’e sonra görücüye isyan!

 

 

Levent AKPINAR'IN haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM


 

HES karşıtı eylemlerin sembol ismi olan Leyla Yalçınkaya, 18 yaşına girdiği gün görücü usulü evliliğe karşı çıkıp evi terk etti...

Erzurum’un Tortum İlçesi Ödük Vadisi'nde yaptırılacak HES'lere karşı düzenlenen eylemlerin sembolü olan Leyla Yalçınkaya, görücü usulü ile evlendirilmek istenince evini terk etti. Genç kızın ailesi jandarmaya kayıp müracaatında bulundu. Mahalle Muhtarı Hamit Dursun ise, Leyla ile telefonla görüştüğünü belirtti. Muhtar Hamit Dursun, "Leyla emin bir yerde arkadaşının yanında olduğunu ve merak etmememizi söyledi” dedi. Ailesi ise konu ile ilgili açıklama yapmıyor.

HAKKINDA DAVALAR DEVAM EDİYOR

Tortum'un Serdarlı, Bağbaşı ve Pehlivanlı beldelerinden geçen Ödük Çayı üzerine kurulacak HES'lerin yapımını engellemek için düzenlenen eylemlerde ön plana çıkan Leyla Yalçınkaya hakkında HES'e karşı direndiği için 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlamalarıyla davalar açılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerinin destek vererek duruşmalarına katıldığı Bağbağı Beldesi'nde yaşayan Fikriye- Kemal Yalçınkaya çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla, geçen yıl ailesinin isteğiyle nişanlanmıştı.

18'İNE GİRER GİRMEZ KAÇTI

Bağbaşı Beldesi’nde fırıncılık yapan 24 yaşındaki C.K. ile görücü usulde nişanlanan Leyla’nın, bir hafta önce evden kaçtığı iddia ediliyor. Sevmediği biriyle evlenmek istemediğini belirten Leyla Yalçınkaya’nın geçen 15 Mayıs Çarşamba günü 18 yaşında girdiği ve aynı gün  ortadan kaybolduğu belirtildi. Ailesini arayarak durumunun iyi olduğunu ve kendisini merak etmemelerini söyleyen Leyla'nın babasının ise jandarmaya kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

MUHTAR: BENİMLE GÖRÜŞTÜ YAKINDA DÖNECEK

Leyla Yalçınkaya’nın oturduğu Camii Mahallesi Muhtarı Hamit Dursun, olayı doğrulayarak Leyla ile kendisinin de telefonla görüştüğünü belirtti. Muhtar Dursun,  "Kendisi emin bir yerde arkadaşının yanında olduğunu ve merak etmememizi söylüyor. Nişanlısını sevmediği için evlenmek istememiş. Bu yüzden evden çantasını alarak gitmiş. Görücü usulü evlenmek istemiyormuş. Nerede olduğunu söylemiyor. Ailesine de nişanlısıyla evlenmek istemediğini anlatmış. Eve tekrar geri döneceğini söyledi" dedi. Aile ise olayla ilgili konuşmak istemiyor.

 

 

Etiketler : HES, Leyla, görücü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler