ÖSYM’nin dağıttığı kırtasiye ürünleri tartışılıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 13.03.2017 15:37:00
YGS’de üniversite adaylarına dağıtılan silgi, kalemtıraş, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin...
ÖSYM’nin dağıttığı kırtasiye ürünleri tartışılıyor

RADARHABER / ERZURUM
ÖSYM’nin hafta sonu yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavı YGS’de üniversite adaylarına dağıttığı silgi, kalemtıraş, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin Alman malı olduğu iddiası tartışmalara neden oldu. Almanya ve Hollanda’nın Türk Bakan ve vatandaşlarına yönelik faşist tavrına tepkimiz sürerken, ÖSYM’nin hafta sonu yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavı YGS’de üniversite adaylarına dağıttığı silgi, kalemtıraş, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin Alman malı olduğu iddiası tartışmalara neden oldu.

Hem de böyle bir dönemde; Almanya’nın Türkiye’ye, Türk siyasetçilere karşı Nazi Almanyası’nı andıran uygulamalarda bulunduğu bir dönemde, devletin bir kurumunun Alman menşeili kırtasiye malzemelerini tercih etmiş olması kabul edilemezdi.

Özellikle sosyal medyada sınav sonrası, ÖSYM’ce dağıtılan silgi ve kalemtraşın Alman malı olduğu iddia edildi ve pek çok kişi bu durumu tepkiyle karşıladı.

Milliyet’in eğitim yazarı Abbas Güçlü de bu iddiayla ilgili Twitter hesabından tepki gösterdi.

Abbas Güçlü şöyle yazdı:
 
“ÖSYMnin sınavda dağıttıkları!Umarım montajdır!Silgi ve kalemtraşın markasına bakın! Bırakın bize yaptıklarını,yerlisi varken Alman malı niye? 
 
ÖSYM AÇIKLIK GETİRMELİ: DOĞRU MU?

ÖSYM’den açıklama bekleniyor.

Kurumun bu iddiaların doğru olup olmadığı, dağıtılan kırtasiye ürünleri gerçekten Alman malı ise neden bunların tercih edildiği, Türk malı silgi, kalemtıraş, kalemin neden tercih edilmediği konularına açıklık getirmesi bekleniyor. Kurumdan şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmış değil.
 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler