Özel Harekâtçı sayısı 40 bine çıkacak

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 13.06.2016 14:30:00
PKK'ya karşı başarılı operasyonlar yürüten Özel Harekâtçı sayısı, yıl sonuna kadar...
Özel Harekâtçı sayısı 40 bine çıkacak

RADARHABER / ERZURUM 
PKK'ya karşı başarılı operasyonlar yürüten Özel Harekâtçı sayısı, yıl sonuna kadar 40 bine çıkacak. Hain bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik başarılı operasyonlarda görev alan özel harekatçı birlikleri sayısı yıl sonuna kadar 40 bine çıkacak. 
 
HEDEF 40 BİN
‘Meskûn mahal çatışmaları’ tecrübesinden yola çıkan İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay, yeni Özel Harekât birimlerinin eğitimlerini tamamlayıp kadro sayısını artırdı. Polis Özel Harekât (PÖH) ve Jandarma Özel Harekât (JÖH) timlerinin sayılarının önümüzdeki yılın sonuna kadar toplamda 40 bine ulaşması hedefleniyor. Sayıları 7 bin 800 olan PÖH’ler, eğitimleri tamamlanan 5 bin polisle 12 bin 800’e ulaştı. 4 bin Özel Harekât polisi de eğitime başladı. Bunların da eklenmesiyle yıl sonunda PÖH timleri, 17 bine ulaşacak. Meslek içi katılımlarla 20 bin kişilik bir özel tim oluşturulacak. 12 bin 500 olan Jandarma Özel Harekât (JÖH) taburlarının sayısı ise 13 bin 500’e çıktı. Eğitimi tamamlanan 4 bin JÖH’ün katılımıyla bu sayı yıl sonu 17 bin 500 kişiye ulaşılacak. JÖH’lerde de hedef, 2017’ye kadar en az 20 bine ulaşmak.
 
SİLAH KABİLİYETİ ARTIYOR
Diğer yandan, Özel Harekât timlerinin silah, teçhizat ve zırhlı araç donanımları ve kabiliyetleri de artırılıyor. Bu amaçla polis ve jandarmanın meskûn mahalde sniper saldırılarına karşı koyabilmeleri için 200 adet 40 mm bomba atabilen, 6 kez üst üste seri atış yapabilen tamburalı bombaatar silahı satın alındı. Yine meskûn mahalde ve kırsalda kullanmak üzere zırhlı araçların üzerine monte edilen ve seri bomba atışı yapan MK-19 makineli bombaatarlardan da satın alındı. Türkiye’nin son dönemde insansız hava aracı (İHA) üretimindeki başarısı nedeniyle dışarıdan İHA alınmayacağı, il ve ilçelerin tam zamanlı olarak izlenmeye başlandığı açıklandı. Habertürk 
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler