Palandöken yeniden yeşilleniyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 06.06.2013 11:15:00
Palandöken Belediyesi yeşil alanlarla ilgili revize çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.
Palandöken yeniden yeşilleniyor

RADARHABER / ERZURUM 

İlçede çevre görselliği ve estetiğine büyük önem veren Palandöken Belediyesi; halkın bu yöndeki beklentileri doğrultusunda kenti güzelleştirmek, göze hoş görünen bir yer haline dönüştürmek için; kentin görsel zenginlikleri parklar, oyun gurupları, spor alanları ve yeşil alanlarla ilgili revize çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. 
Son 4 yılda yeşil bir Palandöken için çalışmalarını kararlı bir şekil de sürdüren Palandöken Belediyesi; çalışmalar kapsamında 25 yeni park halkın hizmetine sunulurken 8 parkta revize çalışması bitirildi ve ilçe de bulunan 42 parkta revize edilmesi için programa aldı.
Parklar da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken İlçesin de toplam 42 çocuk parkında revize çalışmalarının yapılacağını kaydederken, çalışmanın toplam maliyetinin de 1 milyon 300 Bin TL olduğunu açıkladı.
İlçedeki parkların A’dan Z’ye tüm oyun alanının sil baştan yapılacağını ve zemin kauçuk uygulaması ile kaplanacağını söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Parklarımızda; eskimiş bordürleri yeniliyor, olmayan yerlere yeni bordür çekiyor ve park etrafı ve içerisinde ihtiyaç varsa yürüyüş yolu uygulaması gerçekleştiriyoruz. Parklarımızda var olan yeşil alanları koruyor, kurumuş yerleri yeşillendirme ve ağaçlandırma yapıyoruz. Ayrıca uygun görülen parklarımıza da açık hava spor aletleri (Fitness grupları) yerleştiriyoruz. Mevcut parklarımızda kum havuzları var. Çocuklarımızın enerjilerini atmak için birebir uygulama olan kum havuzlarının; gerek temizliği, gerek içerisine cam vs. türü şeylerin karışması sonucu çocuklarımıza zarar vermesi gibi nedenlerden dolayı kum havuzlarının yerine daha güvenli olan kauçuk uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Kum havuzlarının bulunduğu yeri önce betonla örtüyor, sonrasında da kauçuk kaplaması yapıyoruz. Böylelikle daha sağlıklı ve güvenilir ortam oluşturuyoruz” diye konuştu. “Belediyemiz hizmet üretmeye devam edecektir” diyen Başkan Bulutlar, vatandaşlardan kendi mahallelerinde ve sokaklarında bulunan parklara sahip çakmalarını rica etti. Bulutlar, Belediye olarak; ‘yapması bizden, yaşatması sizden’ diyerek, revize edilen parkların başta mahalle sakinleri olmak üzere tüm ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Etiketler : yeşil, park, bahçe, palandöken,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler