Polisin maketi bile yetti!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 17.05.2013 12:01:00
Maket trafik ekip araçları, Erzincan - Sivas ve Erzincan - Erzurum karayolunda muhtelif yerlere yerleştirildi.
Polisin maketi bile yetti!

RADARHABER / ERZURUM

Trafik denetimlerinin kazaların yoğunlaştığı ve kural ihlallerinin arttığı bölgelerde yapılması ve sürekli denetim hissi verilerek yakalanabilirlik algısının sağlanabilmesi amacıyla geleneksel denetim yollarının dışında, farklı ve dikkat çekici yöntemler de aranıyor.

HER AN KARŞINIZA ÇIKABİLİR

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bu çalışmalarda önemli katkı sağlayacağı düşünülerek yaptırılan maket trafik ekip araçları Erzincan - Sivas ve Erzincan - Erzurum karayolunda muhtelif yerlere yerleştirildi. Maket aracın sayısı zaman içerisinde alınacak tepkiler de göz önünde bulundurularak artırılması ve güzergâhlardaki kritik yerlerde kullanılması hedefleniyor. Maket aracın yerine değişik zamanlarda gerçek ekip otosu konularak denetimler yapılması ve kural ihlalleri önlenmeye çalışılması planlanıyor.

SÜRÜCÜLER ŞAŞKIN

Konu ilgili bilgiler veren yetkililer “Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan trafik güvenliği konusuyla ilgili Erzincan - Sivas karayolunda da birçok önleyici çalışmalar yapmakta. Maket araç ekipleri gerçek araçla birebir aynı büyüklükte üzerindeki polis ibareleri, tepe lambasıyla gecede görünebilir şekilde trafik kazalarının yoğunlaştığı alanlarda bulunuyor. Maket polis otoları sayesinde muhtelif kazalarda ciddi bir azalma oldu.Maket polis otolarını gören sürücülerde şaşkınlıklarını gizleyemezken “Trafik yoğunluğunun çok olduğu Sivas-Erzincan karayolu üzerinde düşünülen bu çalışma biz sürücülerinde dikkatini çekmekte ve bu sayede hız duvarını aşan sürücüler daha dikkatli gitmektedir. Bu çalışmanın birçok vilayette bulunması trafik kazalarının azalması yönünde önemli bir etken olacaktır.”dedi. 

Etiketler : kaza, maket, polis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler