Pusula Gazetesi üç yaşına girdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 14.03.2014 00:05:00
Takvim yaprakları 12 Mart 2011'i gösterdiğinde, Pusula Gazetesi yayın hayatına başladı.
Pusula Gazetesi üç yaşına girdi

RADARHABER / ERZURUM 

Takvim yaprakları 12 Mart 2011'i gösterdiğinde, Doğu Anadolu Bölgesi bir ilkle tanıştı. Pusula Gazetesi, haberciliğe yeni bir soluk kazandırmak için yayın hayatına başladı. Erzurum merkezli bölge gazetesi olan Pusula, tarihi bir günde okuyucularına merhaba dedi. 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş gününün yıldönümünde ilk sayısını çıkaran Pusula Gazetesi, üçüncü yılına girmenin haklı gururunu yaşıyor. Deneyimli kadrosu ve ses getiren özel haberleri ile bölgenin yükselen sesi olan Pusula Gazetesinin bugünlere nasıl geldiğini, gazetenin beyin takımından Genel Koordinatör Sevda Güneş'e sorduk. Radar Haber olarak; Pusula Gazetesine uzun soluklu bir yayın hayatı dileklerimizi iletiyor, sizleri Sevda Güneş'in bir solukta okuyacağınız röportajı ile baş başa bırakıyoruz...

Pusula sadece yön değil, gerçek hayatın ibresini gösteriyor.Üç yaşına giren Pusula gazetesi günlük 5 bin tirajı, 50 çalışanı ve modern baskı tesisleri ile bölge halkının gür sesi oldu.

İstedim ki bu hafta sizlere birazda her sabah alıp okuduğunuz Pusula’yı anlatayım. Heyecanlıyım zira bu hafta bizim üçüncü doğum günümüz. Üç yıl önce Çaykara Caddesi’nde temellerimizi atığımız gözbebeği gazetemiz sizlerin desteği ile ikinci yaşını bitirip üçüncü yaşından gün alıyor. Her başarının altında inanmışlık yatar. Bir işe karar verip başlamak, başarmanın yarısıdır denir. İşte bu düşüncelerle yola çıktı Pusula ailesi. Ulaştırma servisinden, hizmetlisine, muhabirinden, haber müdürüne, yönetmeninden, patronuna kadar herkes, bu gazetenin her türlü zorluğa, kısır düşünceye rağmen, başta Erzurum ve tüm Doğu Anadolu’ya bir nefes, bir yön gösterici olacağını biliyordu. Bu gazete genç fikirlerin, idealist ve deneyimli kadroların biraya gelmesi ile vücut buldu. Yapılanmaya başlanıldığı ilk günlerde elbette önümüz bazı kesimler, bazı dar görüşlüler tarafından kesilmek istendi. ‘O kadar paranızı bu işe yatırmayın, kaybedersiniz’ denildi. Bunların hiçbiri o keskin iradenin karşısında var olamadı. ‘En fazla üç ay yaşarsınız, sonra hezimete uğrarsınız’ telkinleri kafamıza kazınmak istendi. Kiminin ki iyi niyet, kiminin ki hasetti.

Bugün Pusula iki yaşını bitirdi, üç yaşından gün aldı. Devletin teşviki ile yıllarca bu kenti sömüren ulusal sermayenin matbaaları, teşvik bitince ‘harç bitti yapı paydos’ dedi ve Karadeniz’in yolunu tutu. O günlerde canımız yandı. Amcamız, dayımız, komşumuz ya da hiç tanımadığımız onlarca Erzurumlu işsiz kaldı. Pusula sadece bir gazete kurmadı, aynı zamanda Doğu’nun tek modern WEB Ofset Baskı Tesislerini hayatiyete geçirdi. Tek kuruş kredi ve teşvik almadan, kendi öz sermayesi ile yapılandı. Karadayı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Pusula Bölge Gazetesi, 14 ilin tek gazetesi olmayı başardı. Elbette bu başarının hepsi Pusula ailesine ait değil. Abone olarak bize destek veren, il ve ilçelerdeki gazete bayilerinde bizi tercih eden vatandaşlarınız var olmamızda en büyük etken oldu. Reklam vererek bizi ayakta tutan değerli yatırımcıların emeği asla yok sayılamaz.

 

Erzurum’da doğan Pusula Gazetesi, bölgedeki iller tarafından da kısa sürede tutuldu. Kars’tan Hakkari’ye, Bingöl’den Ardahan’a kadar uzayan bir okuyucu kitlesine sahip oldu. Güne Pusula ile başlayan tüm okurlara verdikleri destekten dolayı çok ama çok teşekkür ederiz. Sadece Erzurum basını değil, bölge illerindeki birçok gazete Pusula WEB Baskı Tesislerinde hayat buluyor

İşin ehlileri Pusula da buluştu.

Ahmet Metin Karadayı’nın sahibi olduğu Pusula Gazetesi, genç, idealist ve tecrübeli bir ekipten oluşuyor. Gazetenin Genel Koordinatörlüğünü Sevda Güneş İncesu, Genel Yayın Yönetmenliğini Salih Tekin, Yazı İşleri Müdürlüğünü Cihat İncesu, Haber Müdürlüğünü İrfan Tarakçıoğlu, Görsel Yönetmenliğini ise Ahmet Aygün yapıyor. Genel Müdürlüğü görevini Kenan Güneş’in yürüttüğü gazetede sayfa sekreterliğinde birbirinden yetenekli beş arkadaşımız bulunuyor. Haber merkezi ve spor servisinde, sahada çalışan muhabir arkadaşlarımız 24 saat sizlere en doğru ve hızlı haberi vermek için koşuşturuyor. Bünyesindeki WEB ofset baskı tesislerinde 10 arkadaşımız görev yapıyor. Yıllarını bu mesleğe veren teknik ekip, baskı tesislerinin kurulmasından günümüze kadar yoğun çaba harcıyor. Tüm çalışan arkadaşlarımız bu toprağın evlatları. Bu kadar başarılı olmalarına rağmen bir gün bu kentten kaçmak gibi fikre asla kapılmamış, şehirlerine her daim sahip çıkmış kişilerdir. Zaman mevhumu gözetmeden çalışan arkadaşlarımız, gazetenin sabah erken saatlerde elinize ulaşması için güneşin ilk ışıklarına değin mesaideler. Birçok ilde büro kuran Pusula, illerdeki muhabir arkadaşlarımızla o kenttin nabzını tutmaya çalışıyor. Gazetenin Erzurum da yapılanmasının en büyük nedenlerinden biri de, yıllardır kan kaybı yaşayan Erzurum basınına yön vermekti. Yerel basının dönem dönem hiç sayıldığı kentte, Pusula öncesi ve Pusula sonrasını iyi incelemek gerekir. Son sistem teknoloji ile donatılan baskı tesisleri, Erzurum ve bölgede günlük olarak yayınlanan yerel gazetelerin büyük bir kısmına hizmet vermektedir. Merkez binası Vaniefendi Mahallesi’nde bulunan gazetenin, baskı tesisleri 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Aynı arazi üzerinde holding bünyesinde bulunan Karmoni Mobilya Fabrikası bulunmaktadır.

Çok sayıda Karadayı’lara ihtiyaç var

Erzurum, Türkiye de sayılı büyükşehirlerden biri. 1992 yılında Kanun Hükmünde Kararname ile Büyükşehir olan Erzurum’da, elini taşın altına koyacak işadamlarına ihtiyaç var. Konut sektörüne yön veren Karadayı Holding, medya sektöründe yaptığı yatırımlarla basının çıtasını yükseltti ve olmaz denilen başarıldı. Karadayı Holding, bölgenin nefesi olan Pusula Gazetesi’nin ardından birçok işadamının biraya gelerek kurduğu, uydudan yayın yapan Kardelen TV’nin hisselerini satın alarak bünyesine kattı. Erzurum’un kalkınması için sadece tek bir işadamı elbette yeterli değildir. ‘‘Erzurum’dan bir şey olmaz’’ diyenlere Karadayı Holding, Pusula, Er-çim-san ve daha nice firma örnektir aslında.

Ankara, Doğu Anadolu’nun sesini Pusula’dan duyuyor…

Doğu insanının kendi söyleyip, kendi dinleme faslı Pusula ile son bulmuştur. Her gün binbir emekle hazırlanan ve 20 sayfadan oluşan gazetenin tüm sayfaları elektronik ortamda başta Başbakanlık olmak üzere, Türkiye’nin kalbi Ankara’daki yetkili merciler ve kurumlara gönderilmektedir. Şehrinde olup bitenleri Ankara aynı gün görmekte, çözüme yönelik açıklamalarda yine gazete aracılığı ile okurlara duyurulmaktadır. Milli değerlere önem veren, basın ilkelerinden asla sapmayan gazetemizde bir taraf söz konusu olursa, vereceğimiz cevap şudur: Evet, biz taraflı bir gazeteyiz, tarafımız vatandaştır, halktır.

Etiketler : Erzurum, gazete, pusula, yaş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Fatma Karabulut Sönmez 14.03.2014 01:03:19

    Nice başarılı yıllara....

  • aLİ 14.03.2014 01:03:29

    tebrikler nice yaşlara. Pusula gazetesi üç yaşında ise kıskananlar kaç yaşında acaba. yani kıskananların ömründen kaç yaş gitti... haberde bu detayı belirtmemişsiniz:)

  • Maşallah 14.03.2014 01:03:56

    Maşallah..Erzurum için gurur vesilesi...Nice yaşlara ...

En Son Haberler