RADAR HABER yazdı, engel kalktı...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 04.05.2018 12:00:00
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde engelliler için yapılan ancak...
RADAR HABER yazdı, engel kalktı...

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi´nde engelliler için yapılan ancak geçişe kapatılan yol, RADAR HABER'de yayımlanan haber sonrası yeniden engellilerin hizmetine açıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi´ne bağlı Araştırma Hastanesi girişinde bulunan engelli yolu, engellilerin geçişine kapatılarak tepki çeken bir uygulama yürütülüyordu. Araştırma Hastanesi´nin giriş bölümünün iki ayrı noktasına uzunca merdiven bloku konulmuş, ortasına ise engellilerin tekerlekli sandalye ile geçişini kolaylaştırmak için engelli yolu yapılmıştı. Buraya kadar her şey normaldi ancak, engelliler için yapılan yol, nedendir bilinmez geçişe kapatılmıştı.

 

ENGELLİLERE YOL ENGELİ AŞILDI

 

Her gün yüzlerce vatandaşın gerek muayene olmak gerekse hasta ziyareti için geldiği Araştırma Hastanesi, girişte engelli vatandaşlar için büyük sıkıntılara neden oluyordu. Tekerlekli sandalyede hastaneye gelen vatandaşlar, girişte engelli yolunun kapatılmış olması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyordu. Kimi akrabalarının sırtında merdivenlerden çıkarılıyor, kimi ise arabası ile birlikte merdivenlerden taşınarak hastaneye girişi sağlanıyordu. Tepki çeken uygulama, RADAR HABER'de “Hastaneye girişi engelleyen yol” başlığı ile haber oldu. Haber sonrası harekete geçen Hastane yönetimi, uygulamanın yanlışlığını kabul edip gerekli düzenlemeyi yaptı. Engelli yolundaki barikat kaldırıldı ve geçişlere uygun hale getirildi. Vatandaşlar, geç te olsa yanlıştan dönen hastane yönetimine teşekkür ettiler.   

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler