Reuters Doğu Ekspresi'ni haber yaptı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 29.04.2018 13:01:00

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Türkiye´deki ajanslar ve haber kanallarının neredeyse her gün haberleştirdiği Doğu Ekspres ile yolculuk, dünyanın en önde gelen ajansı olan Reuters´inde dikkatini çekti. Doğu Ekspresi´ne uluslararası haber ajansı Reuters da kayıtsız kalamadı. 1365 kilometrelik yolculuğa foto muhabiri Ümit Bektaş´ın objektifiyle tanık olan ajans, onlarca fotoğrafı dünyaya geçti.

 

REUTERS: DOĞU EKSPRESİ´YLE ROMANTİZM YENİDEN RAYINA OTURDU

 

Reuters´in karelerinde kız arkadaşı Mine Nur´a süslenmiş kompartımandaki mum ışığında evlilik teklif eden Emre öne çıkıyor. İki yıllık ilişkilerinin ardından trende evlilik teklifini şöyle anlatıyor: "Seyahati seviyoruz, o yüzden harikaydı. Bu seyahat, hayat yolculuğumuzun kısa bir özeti" Mine Nur´un ´evet´ cevabı verdiğini aktaran ajans, son birkaç yıldır Doğu Ekspresi biletlerinin aylar öncesinde tükendiğini bildiriyor.

Fotoğraf serisine ´Doğu Ekspresi´yle romantizm yeniden rayına oturdu´ başlığını kullanan ajansın karelerinde, 24 yaşındaki Üniversite öğrencisi Sinan Usta da var.

Usta, tren Kayseri´den geçerken sevgilisi için kompartımanı süslüyor ancak sevgilisinin ailesinden izin alamadığı için seyahatini yalnız sürdürüyor.

 

FOTOĞRAFLARDA ERZURUM´DA MOLA VERİLİNCE HALAY ÇEKEN GENÇLERDE VAR

 

Son birkaç yıla kadar, hemen hemen bir saatlik uçak yolculuğu yerine, sadece 45 liraya 1365 kilometre süren 24 saatlik tren yolculuğu yapmak çılgınlık olarak nitelendiriliyordu. Reuters´in servis ettiği fotoğraflarda, kompartımanlarında müzik dinleyenler veya Erzurum´da mola verilince halay çeken gençler de var. Sivas Divriği´de dama oynayan erkekler de objektife yansımış. Trenin olmazsa olmazlarından biri de mükemmel kahvaltılar. Fotoğraf serisinde, ayrıca Kayseri, Erzincan, Aşkale, Erzurum, Kars gibi yerlerden günlük hayatı yansıtan kareler de bulunuyor. Üniversite öğrencisi Sinan Usta, tren seyahat halindeyken açık kapıdan çıkarak yolculuğun olmazsa olmazı selfie çekiyor. Reuters, özellikle gençlerin kafileler halinde seyahat ettiğini, aralarında sosyalleştiklerini ve sosyal medyadan binlerce fotoğraf paylaştıklarına vurgu yapıyor. (GÜNEBAKIŞ)  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler