
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Reyhanlı saldırısına 9 gözaltı
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 12.05.2013 12:52:00 |
.jpg)
RADARHABER / HATAY
Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü tarafından gece boyunca yapılan operasyonlarda, saldırı ile ilgili bağlantısı oldukları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı, yakalananların suçlarını itiraf ettiklerini açıkladı. Suriye ise saldırı ile ilgisini,n olmadığını iddia etti.
ATALAY: İTİRAF ETTİLER
Toplantıda ilk sözü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yaptı. İşte Atalay’ın açıklamaları: “Hayatını kaybedenlerin 38’nin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35 Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu. Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız.
ADALET BAKANI ERGİN: MAKSAT HUZURU SABOTE ETMEK
Beşir Atalay'ın ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin kısa bir açıklama yaptı: "Bu alçak tertibi hazırlayanların bir maksadı vardı. O maksat da Hatay’daki huzuru sabote etmek. Misafirlerimizle halkımızı karşı karşıya getirerek huzuru bozmak. Yapmamız gereken bombayı patlatanların amacına hizmet etmemek için ferasetle davranmak."
SURİYE SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ
Suriye hükümeti Reyhanlı'da dün düzenlenen ve 46 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili sorumluluğu reddetti. Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, devlet televizyonunda yayınlanan basın toplantısında, "Suriye böyle bir şey yapmamıştır ve asla da yapmaz çünkü değerlerimiz buna izin vermez. Böyle dayanağı olmayan suçlamaları ortaya atmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi. El Zubi, "Şehitlerin ölümü bizi çok üzdü" diye konuştu.
"SORUMLULUK TÜRKİYE'NİN"
Bakan El Zubi, bu durumu yaratanın Türkiye'nin politikaları olduğunu, dolayısıyla sorumluluğun Türkiye'de olduğunu da söyledi. Resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre El Zubi, "Türk hükümeti sınır bölgelerini uluslararası terörist odaklarına çevirdi. Türk hükümeti ve başbakanı Türk halkına, Suriye halkına ve bölge halklarına karşı siyasi ve ahlaki sorumluluk taşımaktadır" dedi. El Zubi, Türkiye'nin halen "silah, patlayıcı, otomobil, para ve katillerin" Suriye'ye girişini kolaylaştırmaya devam ettiğini de vurguladı. El Zubi'nin bu sözleri dünkü saldırılardan bu yana Suriye hükümetinden gelen ilk açıklama oldu.
En Son Haberler
-
"Bağımlılıkla mücadele topyekün olmalı"
Toplantıda; bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
-
DAGC'nin "Doğu'nun Medya Oscarları" sahiplerini buldu
DAGC tarafından düzenlenen Ödül Töreni, basın camiasını buluşturdu.
-
TPF Başkanı Ömer Düzgün’den 15 Temmuz mesajı
Başkan Düzgün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
-
Başkan Sunar, temiz siteyi plaketle ödüllendirdi...
Başkan Sunar, temizliği ve düzeniyle dikkat çeken siteyi ödüllendirdi…
-
Yakutiye’de çocuklar sıfır atık şenliğinde eğlendi
Yakutiye'de çocuklar "sıfır atık şenliği" ile hem eğlendi hem doğayı yeşertti
-
İbrahim Erkal’a vefa gecesine yoğun ilgi
Başkan Sunar, İbrahim Erkal’ın sadece bir sanatçı değil, Erzurum’un sesi ve ruhu olduğunu ifade etti.
-
Elmalı: Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var
Üç yıl geçti. Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var.
-
Elmalı: Kongre binası yıkılamaz
Elmalı hukuki boyutunu anlatıp, kongre binası yıkılamayacağını açıkladı.
-
Elmalı'dan minik Teoman’a umut eli
Tanınmış Erzurumlu Hukukçu Ebubekir Elmalı, SMA hastası minik Teoman’a umut oldu.
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.




