Reyhanlı saldırısına 9 gözaltı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 12.05.2013 12:52:00
43 kişinin öldüğü Reyhan'lı saldırısı ile ilgili 9 kişi gözaltına alındı.
Reyhanlı saldırısına 9 gözaltı

RADARHABER / HATAY

Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü tarafından gece boyunca yapılan operasyonlarda, saldırı ile ilgili bağlantısı oldukları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı, yakalananların suçlarını itiraf ettiklerini açıkladı. Suriye ise saldırı ile ilgisini,n olmadığını iddia etti.

ATALAY: İTİRAF ETTİLER

Toplantıda ilk sözü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yaptı. İşte Atalay’ın açıklamaları:  “Hayatını kaybedenlerin 38’nin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35 Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu. Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız.

ADALET BAKANI ERGİN: MAKSAT HUZURU SABOTE ETMEK

Beşir Atalay'ın ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin kısa bir açıklama yaptı: "Bu alçak tertibi hazırlayanların bir maksadı vardı. O maksat da Hatay’daki huzuru sabote etmek. Misafirlerimizle halkımızı karşı karşıya getirerek huzuru bozmak. Yapmamız gereken bombayı patlatanların amacına hizmet etmemek için ferasetle davranmak."

SURİYE SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

Suriye hükümeti Reyhanlı'da dün düzenlenen ve 46 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili sorumluluğu reddetti. Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, devlet televizyonunda yayınlanan basın toplantısında, "Suriye böyle bir şey yapmamıştır ve asla da yapmaz çünkü değerlerimiz buna izin vermez. Böyle dayanağı olmayan suçlamaları ortaya atmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi. El Zubi, "Şehitlerin ölümü bizi çok üzdü" diye konuştu.

"SORUMLULUK TÜRKİYE'NİN"

Bakan El Zubi, bu durumu yaratanın Türkiye'nin politikaları olduğunu, dolayısıyla sorumluluğun Türkiye'de olduğunu da söyledi. Resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre El Zubi, "Türk hükümeti sınır bölgelerini uluslararası terörist odaklarına çevirdi. Türk hükümeti ve başbakanı Türk halkına, Suriye halkına ve bölge halklarına karşı siyasi ve ahlaki sorumluluk taşımaktadır" dedi. El Zubi, Türkiye'nin halen "silah, patlayıcı, otomobil, para ve katillerin" Suriye'ye girişini kolaylaştırmaya devam ettiğini de vurguladı. El Zubi'nin bu sözleri dünkü saldırılardan bu yana Suriye hükümetinden gelen ilk açıklama oldu.

  

Etiketler : saldırı, fail, gözaltı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler