SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Sahte işçiye hapis cezası verilecek!
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm GÜNDEM Haberleri | 22.11.2016 14:26:00 |
Sigortasını dışarıdan ödeyip fiili olarak çalışmayan kişilere ve bu kişileri çalıştıranlara hapis cezası verilecek.
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Sigortasını dışarıdan ödeyip fiili olarak çalışmayan kişilere ve bu kişileri çalıştıranlara hapis cezası verilecek. Sigortasını dışarıdan ödeyip fiili olarak herhangi bir işte fiili olarak çalışmayan ancak sigortalı görünen kişilere ve çalışmayan kişilere ve bu kişileri bu kişileri çalıştıranlara hapis cezası geliyor. Posta'nın haberine göre, Avukat Cevat Kazma, SGK'nın çalıştıranlara hapis cezası verilecek resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçırma suçlarını gerekçe göstererek taraflar hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladığını açıkladı. Kanıt arayacak olan SGK, bu tür işlerden dolayı uğradığı zararı faiziyle tahsil edecek.
VERGİ KAÇIRILIYOR
Cevat Kazma, "Sigorta primlerini işverene ödeyen kişiler ve çok gider gösterip az vergi ödeyen işverenler, devletin üzerindeki mali yükün artmasına neden oluyordu. SGK da bu durum karşısında Türk Ceza Kanunu'nun 204, I 206 ve 207'nci maddeleri gereğince taraflar hakkında resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçırma suçlarını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunacak" diye konuştu.
FİİLİ ÇALIŞMA ŞART
Sahte sigorta bildirimlerinin Türk Borçlar Kanunu kapsamında mutlak muvazaalı işlem sayıldığını ve yok hükmünde olduğunu belirten Avukat Cevat Kazma, SGK'nın bu tür işlemlerden uğradığı zararları da faiziyle tahsil etmeye başlayacağını belirtti. Bir kişinin sigortalı sayılabilmesi için yalnızca iş akdinin yeterli olmayacağını ifade eden Cevat Kazma, fiili bir çalışmanın da olması gerektiğini dile getirdi. Yargıtay'ın kararına göre işe giriş bildirgesinin verildiği ancak yasal diğer belgelerin bulunmadığı durumlarda, çalışma olgusunu ortaya koyabilecek inandırıcı kanıtlar aranması gerekiyor.
En Son Haberler
-
"Bağımlılıkla mücadele topyekün olmalı"
Toplantıda; bağımlılıkla mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
-
DAGC'nin "Doğu'nun Medya Oscarları" sahiplerini buldu
DAGC tarafından düzenlenen Ödül Töreni, basın camiasını buluşturdu.
-
TPF Başkanı Ömer Düzgün’den 15 Temmuz mesajı
Başkan Düzgün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
-
Başkan Sunar, temiz siteyi plaketle ödüllendirdi...
Başkan Sunar, temizliği ve düzeniyle dikkat çeken siteyi ödüllendirdi…
-
Yakutiye’de çocuklar sıfır atık şenliğinde eğlendi
Yakutiye'de çocuklar "sıfır atık şenliği" ile hem eğlendi hem doğayı yeşertti
-
İbrahim Erkal’a vefa gecesine yoğun ilgi
Başkan Sunar, İbrahim Erkal’ın sadece bir sanatçı değil, Erzurum’un sesi ve ruhu olduğunu ifade etti.
-
Elmalı: Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var
Üç yıl geçti. Hala enkaz altından çıkartılamayan konular var.
-
Elmalı: Kongre binası yıkılamaz
Elmalı hukuki boyutunu anlatıp, kongre binası yıkılamayacağını açıkladı.
-
Elmalı'dan minik Teoman’a umut eli
Tanınmış Erzurumlu Hukukçu Ebubekir Elmalı, SMA hastası minik Teoman’a umut oldu.
-
Elmalı, Palen hakkında suç duyurusunda bulundu…
Dadaş Avukat Ebubekir Elmalı, Palen Şirketinin cezalandırmak için harekete geçti.




