Sigara yasağı genişletiliyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 05.01.2017 18:00:00
Bakan Akdağ, açık alan olarak tanımlanan yerlere ilişkin yeni yasal düzenleme yapacaklarını söyledi.
Sigara yasağı genişletiliyor

RADARHABER / ERZURUM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıklı yaşamı teşvik etmek için ülke programlarını 2017 yılında daha belirgin hale getireceklerini, bu kapsamda tütün ve tütün mamulleri ile mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya devam edeceklerini açıkladı. Bakan Akdağ, sigara ile mücadeleyi hız kesmeden sürdüreceklerini belirtirken, açık alan olarak tanımlanan yerlere ilişkin yeni yasal düzenleme yapacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında "açık alan" düzenlemesinde yenilikler yapılarak restoran, kafe gibi mekanların önlerine yapılan açılabilir camlı kısımlarının bulunduğu yerlerde de sigara içilmesi yasaklanacak.

Sağlık Bakanı Akdağ, hali hazırda lokanta, pastane, restoran gibi yerlerin önünde kapalı yerler yapılarak, yanları açık diye sigara içilebildiğini ifade ederken, üstü kapalı olan ve tek bir tarafında bile duvar bulunan yerleri kapalı alan sayacaklarını açıkladı. Materyalin ne olduğu önemli olmadığını söyleyen Akdağ, cam dahi olsa burası da kapalı alan sayılacak dedi.

Sigaranın marketlerde dışarıdan görünmeyecek şekilde kapalı dolaplarda bulundurulacağını belirten Bakan Recep Akdağ, sigara paketlerinde markaların belli olmayacağını ve paketin her tarafında uyarılar yer alacağını kaydetti. Kaynak: personelsaglikhaber.net

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler