SP İl Başkanı Çalık'tan dershane açıklaması!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 18.11.2013 13:13:00
SP İl Başkanı Çalık, “Devlet kumarhane açıp, dershane kapatıyorsa sorun büyük demektir” dedi.
SP İl Başkanı Çalık'tan dershane açıklaması!

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Devlet kumarhane açıp, dershane kapatıyorsa sorun büyük demektir” dedi. 
12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yap boz tahtasına dönüştürülen bir eğitim sisteminin varolduğunu dile getiren Çalık, “5 Milli Eğitim Bakanının değiştiği İstikrarın bir türlü sağlanamadığı bir yapı var. Bugüne kadar gelen her Milli Eğitim Bakanı farklı bir sistem uygulayarak eğitimi altüst etti. İçinden çıkılamaz hâl aldı okullar. Müfredat ve ders kitapları resmen dökülüyor. İthal edilen sistemler daha başlarken tutmamış değiştirilmek zorunda kalmıştır. Bu Bozuk çarkın dengesiz eğitim Sisteminin, Öğretmensiz okulların, Kalabalık sınıfların,Boş geçen ders saatlerinin bir sonucu olarak dershaneler zaruret olmuştur. Hükümet Milli Eğitim’de hangi düzenlemeleri yaptı ki dershanelerin kapatılması gerektiği kanaatine vardı. Dershaneler, eğitim sistemi içerisindeki sorunlarda sebep değil, sistemin yanlışlığından kaynaklanan bir sonuçtur. Başarısız olan MEB ‘dir. Yanlış giden uygulanan eğitim politikalarıdır. Özellikle devlet okullarındaki eksiklikler, sorunlar dershanelere olan ihtiyacı her geçen gün artırmıştır. Dershaneler Türkiye’de sosyolojik bir gerçekliktir. Hükümetin Dershane Öğretmenlerine kadro vaat edip; kadro bekleyen on binlerce öğretmenimize bekleyin deme hakkı var mı? İktidarı boyunca Milli Eğitim’i böylesine kötü yöneten hükümet, Milli Eğitim’de köklü bir yapılanmaya gideceğine neden konuyu sadece dershanelere indirgedi? Milli Eğitim’deki bugünkü kördüğümün tek sebebi dershaneler mi?” diye sordu.

“Bugün Hükümetin bu yanlışını çok sert bir ifade ile eleştirenlerin, 12 Yıl boyunca yapılan yanlışlıklara neden ses çıkarmadıklarını, bu hükümetin herhangi bir yanlışını bugüne kadar manşetine çekip de neden gereken ikazları yapmayıp, yol göstermediklerini de sormak istiyorum? Yoksa olan öküz öldü ortaklık bozuldu sözünün gerçekleşmesi midir?” diyen Çalık daha sonra şunları kaydetti; “Ayrıca Hükümet Bu milletin değerleri gereği karşı çıktığı Kumarhaneleri yaygınlaştırırken, Birahaneler mantar gibi çoğalırken, ahlaksızlık yuvaları artarken, domuz çiftliklerine teşvik verirken, Faiz Lobisi‘nin haneleri olan bankalar her geçen gün bu milleti sömürürken sesi çıkmayan hükümet şimdi neden dershaneleri kapatıyor, önceliğini neden bu alana veriyor merak etmekteyiz. Devlet Kumarhane açıp , dershane kapatıyorsa Sorun büyük demektir” diye konuştu. 

Etiketler : Erzurum, dershane, kumarhane, , sorun,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler