SP'li Çalık'tan Kurban bayramı mesajı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 13.10.2013 12:54:00

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, İslam âleminin ve bütün insanlığın Kurban Bayramı'nı kutladı. Çalık mesajında, müreffeh yaşanabilir bir Erzurum, Büyük Türkiye ve adil bir dünya temennisinde bulundu. 
Bayramların milletin ortak değerlerini güçlendiren müstesna günler olduğunu belirten Çalık, bu özel günlerin dargınlıkların unutulması, paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için birer fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu kan, gözyaşı, açlık ve sefaletin bayram coşkularının doyasıya yaşanmasına engel olduğunu vurgulayan Faik Çalık; insanlığın kurtuluşu için yeni bir iradeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dünyanın bir uygarlık krizi içinde olduğunu belirten Faik Çalık, “Referansını haktan değil kuvvetten alan ve varlığını işgal, sömürü ve baskı üzerine kuran bir zihniyetin insanlığın sorunlarına çare olması mümkün değildir. Bugün değerlerini insanlığın ortak paydası olarak sunacak adil bir medeniyete ihtiyaç vardır. Bin yıllık evrensel bir Medeniyet tecrübesi ile Bu iradeyi ortaya koyacak kararlılık bizdedir. Bizim milletimizdedir." dedi
Tüm siyasi partilere küçük hesapların peşinde olmadan bu küresel emperyalistlerin sömürüsüne karşı sorumluluk ve bilinçle hareket etme çağrısında bulunan Çalık, "Bizim halkımız nerede bir mazlum varsa yardımına koşacak, nerede bir mağdur varsa onu kucaklayacak bir geniş yürekliliğe sahiptir. Mısır’da, Filistin'de, Türkistan’daki zulme karşı sergilediği asil duruş, Suriye’den, Afganistan’dan kaçarak bize sığınan kardeşlerine karşı ortaya koyduğu kardeşlik bunun en güzel örneğidir. Siyasilere düşen görev halkımızın sahip olduğu bu asalete uygun bir üslup ve sorumluluk ortaya koymaktır. Kısır çekişmelerle, içi boş tartışmalarla, dil koparmalarla vakit harcamak yerine müreffeh, temiz, yaşanabilir bir Erzurum, sonrasında Büyük Türkiye’yi kurmak ve yeni bir dünya için çalışmaktır. Bu temenni ile hemşerilerimizin, Milletimizin ve İslam Aleminin Kurban bayramını tebrik ediyor, bayramın huzur, barış ve adalet dolu bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.
 
Etiketler : Erzurum, bayram, saadet, mesaj,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler