Suçlu ayağa kalk!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 31.05.2013 08:20:00
21.İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı,başladı. Toplantıya,43 üniversiteden dekanlar ve akademisyenler katılıyor.
Suçlu ayağa kalk!

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “21. İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı” Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı. Toplantıda mezunların istihdam sorunu, müfredat geliştirilmesi, ortak lisansüstü programların açılması, iletişim fakültelerinin akreditasyon çabaları ile eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması gibi konular ele alındı.

KONU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Toplantıda konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, iletişim fakültelerine basın özgürlüğü konusunda ciddi imkânlar sağlanması gerektiğini kaydetti. Korkmaz, “Hem basını özgür kılacağız hem de haklarımızı muhafaza edeceğiz. Bu ikisini başardığımız zaman öyle zannediyorum ki şikâyetlerimiz önemli ölçüde azalmış olacak. Bu anlamda üniversitelerimize özellikle de İletişim Fakültelerimize basın özgürlüğü konusunda ciddi imkânların sağlanması gerekiyor. İletişim fakültelerinin sahip olduğu radyo, televizyon üniteleri yerel basına yayın yapacakları şekilde bir düzenlemeye tabi tutulacak. İnşallah bu heyetin alacağı karar, uygulamaya konmasında faydalı olacak diye düşünüyorum. Bu kongrenin başarılı ve herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. ”dedi.

ATALAY: BU BASIN MENSUPLARININ SUÇU

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erzurum’un tanıtılması için hem medya patronlarının hem de basın mensuplarının üzerine düşenleri yapması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Bu güzel yurdumuzun bütün köşeleri, ürünleri, zenginlikleri ve bütün değerleri ile bütün dünyaya tanıtılması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bugün Erzurum’da bulunmak bir avantaj olarak diye düşünüyorum. Biliyorsunuz, Erzurum’da Üniversitelerarası Kış Oyunları yapıldı. O zaman Erzurum’da yaşanan heyecanı ve hareketliliği bugün göremiyorum. Kimseyi suçlamamak lazım. Bir gazeteci olarak söylüyorum ki bu bizim suçumuz, basın mensuplarının suçu. Medya patronlarının ve mensuplarının bu memleketin tanıtımı için çalışması gerekiyor. Buranın bir sürü değeri var. Bunların haber yapılması, tanıtılması gerekiyor. İşte o zaman Erzurum kalkınacak.” Bugün başlayan toplantı, 3 gün devam edecek ve 1 Haziran’da sona erecek. Toplantıya 43 üniversiteden dekanlar ve akademisyenler katılıyor.

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler