Terzioğlu'ndan gözaltı tepkisi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm GÜNDEM Haberleri 13.06.2013 13:16:00
Erzurum Barosu Başkanı Faruk Terzioğlu, İstanbul Adliyesinde avukatlarıN gözaltına alınmasını doğru bulmadığını açıkladı.
Terzioğlu'ndan gözaltı tepkisi!

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Barosu Başkanı Faruk Terzioğlu, İstanbul Adliyesinde polisin avukatları gözaltına alınmasına yönelik yapılan eylemi doğru bulmadığını açıkladı. Başkan Terzioğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"KADROLU PROVOKATİF EYLEMLERİ KINIORUZ"

‘İstanbul Çağlayan Adliyesinde açıklama yapan avukatlara çevik kuvvet tarafından müdahale edilmesiyle sayısı elliyi aşan avukat gözaltına alınmıştır. Avukatların görev yerleri, kutsal alanları olan adliyeden, çevik kuvvet tarafından zorla itilip kakılarak gözaltına alınması hukuka, evrensel kurallara avukatlık onuruna aykırıdır. Avukatların adliyeden gözaltına alındığı bir ülkede kimsenin hukuk güvenliği, yoktur. Gözaltına alınan Avukatlara yapılan muamele kabul edilemez. Süreci kaygı ve endişe ile izliyoruz. Demokrasi azınlığın haklarının teminat altına alındığı rejimdir. Gezi Parkı olaylarında çevreci duyarlılıkla davranılmamasına hoşgörü göstermiyoruz. Bu vesile ile kadrolu provokatif eylemleri kınıyoruz. Devletin polisine saldıran kamu ve özel şahısların mallarına zarar veren illegal örgütlerle eylemcilerin ayrıştırılması gerekir. Ülkenin 2023 vizyonunu ortaya koyduğu bir süreçte iç ve dış mihraklarca Türkiye’nin önünün kesilmek istendiği görüyoruz. Erzurum barosu olarak Avukatlara karşı yapılan hukuksuzluğu kınıyoruz, savunmayı savunmak için kararlılığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler